Putin'den flaş Türkiye açıklaması!

Rusya lideri Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Putin, "Rusya, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada her şeyin açığa çıkarılmasını yakından izleyecek. Bu suikast Türkiye ile ilişkilerimizi etkilemeyecek dedi.

Putin'den flaş Türkiye açıklaması!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Rusya lideri Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu basın toplantısında dünya gündemini değiştirecek açıklamalar yaptı.

Putin, Karlov'un öldürülmesine ilişkin, "Bu suikast Türkiye ile ilişkilerimizi etkilemeyecek" dedi.

"Yakından izleyeceğiz"

Putin, Ankara'daki büyükelçi suikastini yakından izleyeceklerini söyledi. Rus lider, "Rusya, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada her şeyin açığa çıkarılmasını yakından izleyecek" dedi.

Putin, dün düzenlenmesi planlanan büyük basın toplantısını Büyükelçi Karlov'un cenaze törenine katılmak için bugüne ertelemişti.

Rus medya organı Sputnik, Putin'in açıklamalarını 437 gazetecinin yerinde takip ettiğini bildiriyor.

"Reagan mezarında ters dönmez"

ABD seçimlerine Rusya'nın müdahil olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Rus lider, şu ifadeleri kullandı:

"ABD'de görevi tamamlanmak üzere olan yönetim ve Demokrat Parti'nin tüm başarısızlıkları için dış faktörleri suçluyorlar. Bunları ben mi yaptım? Bunlar, sistematik sorunlar. Cumhuriyetçi seçmenlerden birçoğunun Rusya Devlet Başkanı'nı destekliyor olması, bazı ABD'lilerin küresel meseleler ve geleneksel değerler konusunda bizim görüşlerimizi paylaştığını gösteriyor.
Rusya ve ABD arasında iyi ilişkiler kurmak için iyi bir temele sahibiz. Sanıyorum, eski ABD Başkanı Ronald Raegan mezarında ters dönmez, partisinin kazandığı için mutlu olur."


Rusya Devlet Başkanı, toplantıda ayrıca ülkesinde bir erken başkanlık seçiminin mümkün ancak gerekli olmadığını söyledi.

Putin'den ABD'ye çağrı

Putin'in ABD'ye çağrı yaptığı açıklaması şöyle:

"Rusya, Türkiye ve İran'ın dahil olduğu üçlü format Suriye konusunda etkili olduğunu kanıtladı. Bu formatı devam ettirmek gerek.

ABD'yi de Rusya, Türkiye ve İran'ın çabalarına katılmaya çağırıyoruz."


Rus uçağını düşürülme olayına da değinen Putin, "Düşürülme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum Uçağın düşmesinden sonra amacın ilişkileri bozmak olduğunu söyleyenlere şüpheyle bakıyordum artık ikna oldum." yorumunu yaptı.