Ricardo Quaresma'nın büyüledi!..

Portekiz çeyrek finalde Polonya’yı penaltı atışlarıyla mağlup etti. İkinci turda Hırvatistan’ı uzatmada yıkan Quaresma penaltılarda da son noktayı koydu...

Quaresma'nın büyüledi!
Sabah'ta yer alan habere göre EURO 2016'da çeyrek final heyecanı dün start alırken, gülen Polonya'yı penaltı atışlarıyla deviren Portekiz oldu. Maça fırtına gibi giren ekip Polonya oldu. Henüz 2. dakikada Kamil Grosicki'nin pasında Robert Lewandowski çok het bir vuruş yaparak EURO 2016'daki ilk golünü kaydetti. Bu golün şokunu çabuk atlatan ve beraberlik golünü arayan Portekiz amacına 33. dakikada ulaştı. Genç yıldızı Renato Sanches'in ceza sahası dışından attığı golle Fernando Santos'un öğrencileri maça eşitliği getirdi. Normal süre ve uzatmalarda başka gol olmazken, seri penaltı atışlarının dördüncüsünde Polonya adına Kuba, Patricio'ya takıldı. Hiç hata yapmayan Portekiz'de ise son sözü beşinci penaltıda Ricardo Ouerasma söyledi. Portekiz yarı finalde Belçika-Galler maçının kazananı ile karşılaşacak.

Renato'dan 2 rekor

Maça 11'de başlayan 18 yaşındaki Renato Sanches, Ronaldo'ya ait olan Portekiz Milli Takımı'nın formasıyla bir maça başlayan en genç oyuncu rekorunu kırdı. 35 milyon Euro'ya Benfica'dan Alman devi Bayern Münih'e transfer olan Renato ayrıca 33. dakikada Polonya ağlarını sarsarak turnuva tarihinde grup aşamalarından sonra gol atan en genç oyuncu oldu.
Konular Spor Haberleri