Radarlık bıyıklar!

Recep Tayyip Erdoğan’ın başta bakanlar olmak üzere tüm milletvekillerine bıyık bırakmaları konusunda yaptığı telkinler, geçmişte gazetelerde haber oldu.

Radarlık bıyıklar!
Hürriyet'in 'Ankara Kulisi' haberine göre hatta kabinenin bıyık bırakan ve bıyığa direnen bakanlarının listeleri bile yayımlandı. Cumhurbaşkanı’nın bıyık konusundaki yoğun telkinleri öyle bir hal aldı ki, artık AK Parti içinde bununla ilgili her gün yeni ve ilginç bir olay yaşanıyor. Son renkli hikâye “Radar Bıyığı”...

Hürriyet’in Parlamento Bürosu Şefi Nuray Babacan, geçenlerde referandum kampanyası nedeniyle sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelmek zorunda kalan eski ve yeni milletvekillerinin tatlı telaşına tanık oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde AK Partili eski ve mevcut milletvekillerine verilen yemek ve partinin kampanya hazırlık toplantıları, herkesi görünür kıldı. Bir süreden beri gözlerden uzak olan eski ve yeni bazı milletvekillerinin, ‘henüz yeni çıkmaya yüz tutmuş’ bıyıklarıyla ortaya çıkmaları kimsenin gözünden kaçmadı.

Bazı milletvekillerinin kesmiş oldukları bıyıkları son bir hafta içinde yeniden bırakmaya başlamaları, konuyu bilenlere manidar geldi. Bunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılacak görüşmeye hazırlık olduğu hemen anlaşıldı.

Esprili bir AK Parti Milletvekili de arkadaşlarının durumunu şöyle açıkladı: “Biz bunlara radar bıyığı diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın radarına yakalanmamak için acele bırakılan bıyıklar bunlar. Yakından durumu kurtarıyor.”

Bu arada, kabinenin son bıyık raporu da yeniden değişti. Kabinenin bıyıksız bakan kontenjanında Ömer Çelik, Çağatay Kılıç ve Mehmet Şimşek gibi isimler yer alıyor. Nihat Zeybekci, kısa bir süre önce bıyıklarını keserek bu gruba katılmıştı. Ancak Nihat Zeybekci, yeniden pozisyon değiştirerek bıyıklılar arasına katıldı.

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçenlerde resmi bir heyetin önünde Nihat Zeybekci’yi göstererek, “Gördüğünüz gibi bizim sözümüzü dinlemeyen bakanlarımız da var” diye espriyle karışık takılınca, ertesi gün Ekonomi Bakanı için bıyıklı günler yeniden başlamış oldu.