Rakka’da PKK yağması!

Terör örgütü PYD'nin Rakka’da ABD destekli işgal girişimine bölge halkı feryat ediyor. Bölge halkı DEAŞ’tan alınan yerlerde yağma ve katliam yapıldığını duyuran bir video yayınladı.

Rakka’da PKK yağması!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre söz konusu videoda konuşan Rakkalı siviller, “Burada PKK/PYD terör örgütü militanları tarafından evlerimiz yağmalanıyor. Genç yaşlı insanlarımız keyfi olarak katlediliyor ve bizi zorla yerlerimizden yurtlarımızdan sürüyorlar” diye feryat etti. PYD militanları tarafından benzersiz bir zulme maruz kaldıklarını söyleyen Rakkalılar, “Sesimizi duyun. Başta ABD olmak üzere batılıların desteklediği PKK burada büyük insan hakkı ihlalleri sergiliyor” şeklinde konuştu. Rakkalı siviller, “PYD tarafından hepimize terörist muamelesi yapılmakta ve alenen bölgeyi terk etmemiz konusunda tehdit ediliyoruz. ABD destek verdiği bu grubun halka yaptıklarını gelip görsün” şeklinde açıklama yaptı.

TERÖR ESTİRİYOR

Rakka’da olan biteni anlatan bir kişi ise “Burada terör estiriliyor. PYD tarafından insanlar kaçırılıp fidye isteniyor. Tıpkı bir domuz gibi onurumuza kişiliğimize saldırıyorlar. Bize yapılanlar İsrail’in zulmünü aratmıyor” dedi. Halk, PYD’nin mülklerini kamulaştırdığını belirterek, herkes bu zulmü duymalı görmeli diye feryat etti.

Batı yönünde saldırdı

Doğu’da ABD destekli Rakka operasyonunu sürdüren Suriye PKK’sı PYD, Mare, Tel Rıfat, Azez, hattında 5 noktadan saldırdı. Suriyeli muhaliflerin kontrolde bulunan Mare ayağına dün gece havan topu ile saldırısı düzenledi. Şehrin merkezine isabet eden top saldırısı sonucu aynı aileden 4 sivilin öldüğü, 4’ü ağır olmak üzere 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda ölenlerin üçünün bayram ziyareti için şehre geldiği belirtildi. Öte yandan Türk topçuları Afrin Burseya’da bulunan terör mevzilerini gece boyu obüslerle vurdu.