Rasim Ozan Kütahyalı Aziz Yıldırım’ın açtığı davada beraat etti

Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın şikayeti üzerine 2 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açılan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı beraat etti.

Rasim Ozan Kütahyalı Aziz Yıldırım’ın açtığı davada beraat etti
Sözcü Gazetesi'nden Ümit Türk'ün haberine göre Kütahyalı’nın Beyaz Tv’de 21 Mayıs 2017'de yayımlanan “Beyaz Futbol” isimli programda müşteki Aziz Yıldırım’a hitaben, “Futbolda 40 milyon dolara hiçbir halt yiyemezsin, ancak ananın bilmem nesini yersin, hiçbir şey yiyemezsin” şeklinde hakaret ettiği iddia edilmişti.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katılan tutuksuz sanık Rasim Ozan Kütahyalı, “Ben GS taraftarıyım. Olay tarihinde FB Basketbol takımı Avrupa şampiyonu olmuştu. Bütçesi 40 milyon dolardır. Bunu kutlamak için programa FB forması ile çıktım. Müşteki Aziz Yıldırım ve kulübünü övdüm. Futbolda 40 milyon dolar ile neden başarı sağlanamadığını sorguladım. Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret etmedim. Kendisini övdüm ve savundum. Bu nedenle programın tamamı içerisindeki bir cümle hakkında dava açıldı. Suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu.

Kütahyalı'nın avukatı Esennur Ezgi de, “Programın tamamı izlendiğinde Rasim Ozan Kütahyalı'nın Aziz Yıldırım'a yönelik bir hakareti yoktur. Cımbız ile çekilmek suretiyle hakkında dava açılmıştır. Aziz Yıldırım'ı övme ve savunma şeklinde bir program olduğu anlaşılacaktır” savunmasını yaptı.

Beraat etti

Müşteki Aziz Yıldırım'ın avukatı da, “Savunmayı kabul etmiyoruz. Sanık bir gazetecidir. Ekranda ne söylediğini ve söylediklerinin nereye gideceğini bilmelidir. Bu nedenle cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Kararını açıklayan mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'nın müştekiye karşı hakaret kastı olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.