Rasim Ozan Kütahyalı polis tarafından aranıyor mu?

Geçen hafta Rasim Ozan Kütahyalı'nın polis tarafından arandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Rasim Ozan Kütahyalı polis tarafından aranıyor mu?
MedyaRadar'ın haberine göre Rasim Ozan Kütahyalı'nın polis tarafından arandığı iddialarına eşi Nagehan Alçı'dan sert tepki geldi.

Nagehan Alçı; "Birkaç gündür sağda solda çıkan, İstanbul polisinin Rasim’i aradığı, bizim evin kapısına polisin dayandığı, Rasim’i bulamadığı gibi uydurmalar artık saçmalık seviyesini de aştı. Belli ki birilerinde tuhaf bir “kendi suçlarını kapatma paniği” var." ifadelerini kullandı.

Bu haberlerle ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Mustafa Çalışkan’ı aradığını belirten Nagehan Alçı haberlerde bahsedilen tutanaklardaki isimler ve imzaları geçen polisler hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

İşte Nagehan Alçı'nın yazısından ilgili bölüm:

Eşim Rasim Ozan, 11 aydır medyadan tamamen uzak. Ertuğrul Özkök’ün de birkaç ay önce yazdığı gibi, 2007’den bugüne büyük değişim dönemini gerçek karakterleriyle anlatan realist bir roman yazıyor. Karl Ove Knausgaard gibi herkesle ve kendiyle çok dürüstçe hesaplaştığı bir roman. Çok özenli ve titiz bir tempo içinde çalışıyor. Arada merak edip bakıyorum, yayınlandığında hakikaten epey yankı uyandıracak bir kitap geldiğini söyleyebilirim. Fakat neredeyse 1 yıldır medyada olmamasına rağmen hala birilerindeki Rok takıntısı bitmiyor.

Birkaç gündür sağda solda çıkan, İstanbul polisinin Rasim’i aradığı, bizim evin kapısına polisin dayandığı, Rasim’i bulamadığı gibi uydurmalar artık saçmalık seviyesini de aştı. Belli ki birilerinde tuhaf bir “kendi suçlarını kapatma paniği” var. Bu komedinin benzerini 15 Temmuz’un tam iki hafta öncesinde yaşamıştık. Fetullahçı Said Sefa’nın haberdar.com sitesinden şöyle bir haber yayılmıştı: “Rasim Ozan Kütahyalı Cumhurbaşkanına hakaret ettiği için Konya’da tutuklandı fakat kendisini tutuklayan polislerin yanında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı arayıp bağırıp çağıran ROK, bu konuşma sonrasında serbest kaldı.”

HAKLARINDA İNCELEME BAŞLATILDI

15 Temmuz yaklaşırken bu darbenin olabileceğini ve F-16 pilotlarına dikkat edilmesi gerektiğini yazan Rasim’i ve yine o dönem çok cesur mücadele veren isimlerden Bekir Bozdağ’ı karalamak için yapılmış bu zırva FETÖ haberini o dönem bütün solcu siteler paylaşmıştı. Şimdi ise zaten devletin verdiği polis koruması devamlı yanında olan eşimin polis tarafından arandığı fakat bulunamadığı gibi komik haberler yaptırıyorlar. İki tane de, Nisan 2016 tarihli, konuyla alakasız, uyduruk tutanak koymuşlar.

Bu saçma sapan haberler üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Mustafa Çalışkan’ı aradım. Çalışkan, bu çıkanlara baktıktan sonra, kendi içinde kendini tekzip eden haberlerde bahsedilen uyduruk tutanaklardaki isimler ve imzaları geçen polisler hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Bir İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı bu incelemeyi yürütüyor. İnceleme sonunda bu yalan haberleri yapanlarla ve bunları utanmadan sitesinde ya da sosyal medyasında aynen alıntılayanlarla ilgili de hukuk devreye girecek.

Nagehan Alçı / Habertürk