Real Madrid tarih yazdı

Devler Ligi'nin en büyüğü penaltılarla Real Madrid oldu...

Real Madrid tarih yazdı
CİHAN'da yer alan habere göre Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Atletico Madrid'e seri penaltı atışlarında üstünlük sağlayarak toplamda 11. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. Finale gelene kadar Barcelona ve Bayern Münih gibi turnuvanın en büyük favorilerini eleyen Atletico Madrid ise 3. kez çıktığı finalde yine hüsran yaşadı.

Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta Real Madrid, penaltılarda Atletico Madrid'e 5-3, toplamda da 6-4 üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaştı.

15. dakikada Real Madrid, Sergio Ramos'un attığı gol ile maçta 1-0 öne geçti. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Toni Kroos kullandı. Ön direğe gelen topu Gareth Bale kafayla altıpasın içine doğru aşırttı. Bu noktada savunmanın kademesinden iyi kurtulan Sergio Ramos, son anda topa dokunarak filelere gönderdi: 1 - 0.

46. dakikada Atletico Madrid penaltı kazandı. Bu dakikada Antoine Griezmann'ın pasına hareketlenen Fernando Torres, ceza sahası içerisinde rakibi Pepe tarafından faule maruz kaldı. Hakem Mark Clattenburg tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı Antoine Griezmann kullandı, sert şutunda top üst direkten oyun alanına dördü. Defans araya girerek tehlikeyi önlerken, Atletico Madrid, beraberlik şansını kullanamadı.

79. dakikada Atletico Madrid, Yannick Ferreira-Carrasco ile maçta beraberliği yakaladı. Gabi'nin havadan sağ kanada doğru attığı pasta Juanfran, tek vuruş ile topu altıpasın içine çevirdi. O noktada savunmanın markajından kurtulan Yannick Ferreira-Carrasco topun gelişine sağ ayağıyla vuruşu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 1.

Karşılaşmanın kalan süresi ve 30 dakikalık uzatma bölümünde iki takımın çabası da başka gol getirmedi ve mücadele 1-1 berabere tamamlandı.

REAL MADRİD PENALTILARDA 5'TE 5 YAPTI

Karşılaşmanın 1-1 sona ermesinin ardından geçilen seri penaltı vuruşlarında, Real Madrid, 5 penaltıyı da gol yaparak Şampiyonlar Ligi'nin şampiyonu oldu ve kupayı müzesine götürdü.

Penaltı atışlarında Real Madrid'de sırasıyla Lucas Vazquez, Marcelo, Gareth Bale, Sergio Ramos ve Cristiano Ronaldo penaltı vuruşlarını gol yaptı.

Atletico Madrid'de ise sırasıyla Antoine Griezmann, Gabi ve Saul Niguez penaltı vuruşlarını gol yaptı. 4. penaltıda topun başına gelen Juanfran'ın penaltı vuruşunda top yan direkten döndü. Real Madrid, 5'te 5 yapınca Atletico Madrid'in 5. penaltıyı atmasına gerek kalmadı ve Real Madrid penaltılarda 5-3, toplamda da 6-4 üstünlük sağladığı Atletico Madrid'i geçerek Şamipyonlar Ligi şampiyonu oldu.

ZİDANE TARİHE GEÇTİ

Real Madrid’in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, takımının zafere ulaşmasıyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nde hem oyuncu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan teknik direktörler arasına girdi.

Futbolculuk döneminde 2002’de Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Zidane, Real Madrid’in finalde Atletico Madrid’i yenmesinin ardından, Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard ve Josep Guardiola’dan sonra teknik direktörlük yaparken de bunu başaran 7. isim oldu.

Stat: Giuseppe Meazza
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)
Real Madrid: Keylor Navas, Daniel Carvajal (Dk. 52 Danilo Luiz), Marcelo, Pepe, Sergio Ramos, Luka Modric, Toni Kroos (Dk. 72 Isco), Carlos Casemiro, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (Dk. 77 Lucas Vazquez)
Atletico Madrid: Jan Oblak, Stefan Savic, Juanfran, Diego Godin, Filipe Luis (Dk. 109 Lucas Hernandez), Gabi, Augusto Fernandez (Dk. 46 Yannick Ferreira-Carrasco), Saul Niguez, Koke (Dk. 116 Thomas Teye), Antoine Griezmann, Fernando Torres
Goller: Dk. 15 Sergio Ramos (Real Madrid), Dk. 79 Yannick Ferreira-Carrasco (Atletico Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 11 Daniel Carvajal, Dk. 47 Keylor Navas, Dk. 79 Carlos Casemiro, Dk. 90+2 Sergio Ramos, Dk. 93 Danilo Luiz, Dk. 112 Pepe (Real Madrid), Dk. 61 Fernando Torres, Dk. 90+2 Gabi (Atletico Madrid)
Konular Spor Haberleri