Rehin alınan kadın 'o anı' anlattı!..

Çiğli'de, eski eşi Yılmaz Kudret Tiril tarafından silahla rehin alınan Yeter Bilek, yaşadığı dehşeti anlattı...

Rehin alınan kadın 'o anı' anlattı!..

İzmir’de, önceki gün 25 ayrı suçtan kaydı bulunan eski eşi Yılmaz Kudret Tiril tarafından vücuduna silah dayanarak rehin alınan Yeter Bilek, yaşadığı 4 saatlik dehşeti anlattı. Bilek, "Yılmaz, kendisine dönmeyi kabul etmeyince çıldırdı. Adeta gözü dönmüştü. Bir an her şeyin bittiğini ve beni öldüreceğini sandım. Dayaktan ve şiddetten kaçtım ama bu adamdan yine kurtulamadım. En ağır cezanın verilemesini istiyorum. Eğer serbest kalırsa bu adam beni öldürür" diye konuştu.

ENGEL OLURKEN

Önceki gün saat 17.30 sıralarında Çiğli’de meydana gelen olayda, bir otobüs yazıhanesinde çalıştığı belirtilen Tiril, bir süredir ayrı yaşadığı ve barışma isteğine her seferinde karşı çıkan bir çocuğunun annesi Yeter Bilek’in sahibi olduğu spot mağazasına gitti. Burada kendisini engellemeye çalışan işyeri ortaklarından E.A’yı ayağından tabancayla yaralayan Tiril, barışma teklifini kabul etmeyen Yeter Bilek’i tabancayla rehin aldı.

TAKSİYE BİNDİRDİ

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ekibi olay yerine geldi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine Tiril, başına silah dayayarak işyerinden çıkarttığı Bilek’i, gasp ettiği taksiye zorla bindirdi. Polisin uyarılarına rağmen Bilek’i öldüreceğini söyleyerek yolu açtıran Tiril, polisin takibinde Aliağa ilçesine gitti. Burada da Hükümet Caddesi üzerindeki av malzemeleri satan işyerinden pompalı tüfek gasp eden Tiril, hemen üstündeki otele girdi.
Aliağa’dan da sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı ve bir yakınının çabaları sonrasında elindeki pompalı tüfek ve tabancayı teslim eden Tiril, bu kez belinden çıkardığı bıçağı Bilek’in boğazına dayadı. Bir süre sonra da üzerine atlayan Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı’yı bacağından bıçaklayan Tiril, diğer polislerin müdahalesiyle etkisiz hala getirildi.

BİR ANDA KURTULDU

3.5 saat boyunca rehin olan Bilek, kendisini dışarıya atıp yardım çığlıklarıyla polise sığındı. Polise mukavemet, hırsızlık, göçmen kaçakçılığı, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet gibi suçlardan 25 kaydı bulunun Tiril, gözaltına alındı. Ayhan Saygılı ise ilk müdahalenin adından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

FİLM GİBİ HİKAYE

Bu arada Tiril ve Bilek’in 12 yıl önce mutluluk hayalleriyle başlayan ancak dehşet saatleriyle biten hikayesi de ortaya çıktı. Yeter’in, Aliağa’da çalıştığı birahaneye gelen ve ilçede şoförlük yapan Tiril ile yaşamaya başladığı öğrenildi. Nikahsız sürdürdükleri hayatın ardından, Bilek’in 5 yıl önce bebeğini dünyaya getirdikten sonra artık birahanede çalışmama kararı verip yeni bir hayatın hayaliyle Tiril ile Çiğli’ye yerleştikleri belirlendi. Ancak gördüğü şiddete daha dayanamayan Bilek, Tiril’den ayrıldı. Tiril, kendisiyle barışmayan Bilek’i, işyerine ve evine giderek ya da telefonla tehdit etmeye başladı.

Birçok kez polise gidip şikayetçi olan Bilek, bir yıl önce de mahkemeden hakkında ’Telefonla çağrı yöntemiyle’ koruma kararı çıkarttı. Tiril’in iki gün önce de yine silahla Bilek’i evinden silah zoruyla çıkarıp Aliağa’ya götürdüğü, bir süre konuştuktan sonra Çiğli’deki işyerine Bilek’in şikayeti üzerine savcn Tiril hakkında yakalama kararı çıkardığı, ancak polisce aranırken dünkü eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

"Her şeyin bittiğini sandım"

İlçe emniyet müdürlüğünde polis korumasında olduğu, istediği yere de yine koruma altında götürüleceği bildirilen Bilek ise, ifadesinde yaşadığı dehşeti anlattı. İfadesinde Yılmaz Kudret Tiril’le, 12 yıl önce imam nikahıyla evlendiklerini ve bir de çocukları olduğunu söyleyen Bilek’in, "Yıllarca şiddet gördüm. Bu nedenle daha önce de birkaç kez ayrıldık. Son olarak yine şiddet ve dayak yüzünden ayrılmıştık. Her defasında olduğu gibi yine kendisine dönmem için beni tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine 2 gün önce Çiğli Polis Merkezi’ne başvurarak tehdit edildiğimi bildirip şikayetçi oldum. Ayrıca mahkemeden de rahatsız edilmemle ilgili koruma kararı vardı" dediği kaydedildi.

İŞTE O AN!.. (VİDEO)

Bilek’in, "Adeta gözü dönmüştü. ’Yine benimle yaşayacaksın’ dedi. Ben de ’asla olmaz’ dedim. Bu cevap üzerine çıldırdı. Bir an her şeyin bittiğini ve beni öldüreceğini sandım. Aliağa’ya kadar yalvardım, beni bırakması için ama dinlemedi. Beni otele götürdü. Burda kendisine geri dönmeyi kabul etmesem öldüreceğini söylüyordu. Sonra kargaşadan yararlanarak kaçıp kurtuldum. Dayaktan kaçtım ama bu adamdan yine kurtulamadım. En ağır cezanın verilemesini istiyorum. Serbest kalırsa beni öldürür" dediği öğrenildi.

"Çok seviyordum onun için yaptım"

Zanlı Tiril’in ifadesinde "Sevdiğim için yaptım, kendisi ile tekrar barışmak aile olmak istiyordum, defalarca gidip gelmeme rağmen beni kabul etmedi. Son olayda da tekrar yanına gidip barışmak istedim, kendimi kaybettim, yaptıklarımı sonrasında hatırlamıyorum, tamamen kendimi kaybetmiştim, kesinlikle öldürmek gibi bir şeyi düşünmedim" dediği kaydedildi.

FATİH ŞENDİL