Reina saldırganı teröristin eşine tutuklama talebi

Reina'da 39 kişiyi katleden teröristin eşi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Reina saldırganı teröristin eşine tutuklama talebi
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre Reina saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli "silahlı terör örgütüne üye olmak", "nitelikli şekilde öldürmeye yardım etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Son dakika: Reina saldırganı teröristin eşine tutuklama talebi

Şüpheliler arasında saldırgan Abdülkadir Masharipov'un eşi de bulunuyor.

KARISI DA DEAŞ MENSUBU

Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Zarina N.'nin saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eşi olduğu ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğuna dikkat çekildi.

KİMLİĞİNİ GİZLEMİŞ

Zarina N.'nin yakalandıktan sonra gerçek kimliğini gizlediği belirtilen yazıda, “Kimliğini gizleyerek Fatıma Abdurrahim kod ismini kullanmıştır” denildi.

2 DEAŞLI ÇOCUĞU GÖTÜRDÜ

Şüpheli Zarina N.'nin yakalanmadan bir gün önce saldırgan erkek çocuğunu eve gelen iki DEAŞ'lı teröristce tespit edilemeyen Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) evine götürüldüğü anlatıldı. 

Ayrıca yazıda söz konusu kadının, kocası tarafından, “Burada kalırsanız zarar görürsünüz” demesinden sonra kaldığı evden DEAŞ'lılar tarafından alınarak Esenyurt’taki YTS evine götürüldüğü de anlatıldı.

SALDIRIDAN 3 GÜN SONRA SİLAH ALMIŞ


Tutuklamaya sevk edilenler arasında bulunan Bakhtiiar Abdurashıdov’un saldırıdan 3 gün sonra saldırıyı planlamada aktif rol oynayan Baro kod adlı DEAŞ militanı ile saldırgan Abdulkadir Masharipov’u Zeytinburnu’dan alarak saldırganın eşi ve çocuklarını bulunduğu Pendik’teki eve götürdüğü belirtildi. Şüpheli Abdurashıdov’un bu buluşmada saldırgan Masharipov’a ve Baro kod adlı DEAŞ militanına DEAŞ tarafında gönderilen tabancaları teslim ettiği anlatıldı.

TERÖRİST 3 OCAKTA KENDİSİNİ TAKİP EDEN POLİSE ATEŞ AÇMIŞ

3 Ocak 2017 günü saldırgan Abdulkadir Masharipov’un içinde bulunduğu aracın trafik polisleri tarafından takibe alındığı anlatılan sevk yazısında, “Şüpheli Abdulkadir Masharipov ve Baro kod isimli şüphelinin takibi yapan trafik aracına silahla ateş etmeleri sonucu trafik aracının takibi bırakması üzerine şüpheliler Beyoğlu ilçesi Piyalepaşa yokuşunda içinde bulundukları aracı ve bir adet olayda kullandıkları tabancayı bırakarak tekrar kaçmışlardır” denildi.

TERÖRİSTLERİN EVİNDE BİNLERCE DOLAR ÇIKTI

Şüphelilerden Maıtıbake Tusunmaıtı’nın YTS evinde yakalandığı ve arama yapılan evde DEAŞ terör örgütünün eylemlerinin finansmanın da kullanılan 159.380 dolar ele geçirildiği belirtildi. 12 YTS evinden sorumlu olduğu ortaya çıkan şüpheli Maımaıtı Jumaınıyazı’nın ise evinde yapılan aramada 150 bin dolar bulundu.

TERÖR TEHDİTİ SEBEBİYLE ÜKEYE GİRİŞİ YASAKLANMIŞTI

Tutuklanması talebi ile hakimliğe sevk edilen şüphelilerden İslam Magomedov ve Adili Salimu’nun yakalandığında cep telefonu şifresini vermedikleri ancak çıkarılabilir hafıza kartından örgütsel dokümanlara ulaşıldığı belirtilen yazıda, “Şüpheli potansiyel terör tehditi bulundurması nedeniyle yurda girişine tahdit konmasına rağmen yasadışı yollarla yurda giriş yapmıştır” denildi.

Şüphelilerden Rakhnamo Zaıdzhankızı’nın da Reina saldırısının planlamasında aktif rol oynayan Baro kod adlı DEAŞ militanın karısı olduğu ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu belirtildi.