Reina saldırganının yakalandığı evden görüntüler

Saldırıdan 17 gün sonra Esenyurt'taki bir sitede yakalanan Reina saldırganın kaldığı evden ilk görüntüler yayınlandı. Polisin evde yaklaşık 6 saat süren çalışmalarının ardından basın mensupları evi görüntüledi.

Reina saldırganının yakalandığı evden görüntüler
Milliyet'te yer alan habere göre Reina'ya saldıran terörist Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristin de arasında bulunduğu 3'ü kadın toplam 5 kişinin yakalandığı Esenyurt'taki evin içi görüntülendi.

Saat 23.00 sıralarında düzenlenen operasyonla yakalanan 5 kişinin evden çıkarılmasının ardından polisin incelemelerini tamamladığı daire, site içerisindeki bir apartmanın 5. katında bulunuyor, 2 oda ve 1 salondan oluşuyor. Evin içinde polis tarafından dış kapısının kırılmasıyla başlayan büyük operasyonun izleri görülüyor.

Odalarda yatak, çekyat ve birkaç dolap dışında pek fazla ev eşyası yok. Odalarda kadın kıyafetleri başta olmak üzere çok sayıda giyim eşyası bulunurken mutfaktaki yiyecek içecek kolileleri de dikkat çekti.

CEP TELEFONU AKSESUVARLARI VE BOŞ SİM KARTLAR

Evde boş yumurta kolileri ve boş litrelik su şişeleri bir köşede toplunmış. Ayrıca evde dikkat çeken başka bir şey de cep telefonu aksesuarları ile birkaç SİM Kartı oldu.

YATAĞIN ALTINA SAKLANDI

Gece yarısı düzenlenen operasyonda Reina saldırganı saklandığı evde yakalandı. Lüks sitede düzenlenen operasyonda teröristin baskın esnasında yatağın altına saklanmaya çalıştığı öğrenildi.

TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI EVDEN İLGİNÇ AYRINTILAR

Reina saldırganı terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalandığı ev basın mensuplarına açıldı. Çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci polisin izniyle o eve girdi.

TELEVİZYON YOK

İşte polisin iki drone bulup el koyduğu evdeki ilginç ayrıntılar... Dün geceki operasyonun izlerine taşıyan evde, iki çek yat, iki ayrı yatak, bir buzdolabı, çamaşır makinası ve gardırop dışında başka eşya bulunmuyor.

GIDA MALZEMESİ İSTİFLEMİŞLER

Televizyonun bulunmadığı evde, koli koli istiflenmiş yumurtalar ve sıvı yağ tenekeleri ilk dikkat çeken detaylar. Neredeyse 1 ay önce yapılan alışverişin ayrıntılı fişi, eve toplu gıda alımının yapıldığını, sık sık dışarı çıkılmadığını gösteriyordu. Buzdolabında dondurulmuş tavukla birlikte artık rengi değişen meyveler o son alışverişten kalma.

KADIN MALZEMELERİ

Ayrıca evde, yakalanan kadınlara ait makyaj malzemeleri, kadın giysileri ve saç düzleştirici saç maşası da yer alıyor.

TÜL YERİNE GÜNEŞLİK

Evin tüm odalarında tül yerine güneşlik bulunması da evdekilerin görünmemek için başvurdukları yöntemlerden biriydi. Evin tüm pencerelerinde güneşlik bulunuyor.

YEDEK AMPULLER

Evde kalanlar dışarı çıkmamak için çok sayıda yedek ampul bile almışlar. Bir dolapta bulunan 5 yedek ampul de dikkat çekici.

TERÖRİSTLE BİRLİKTE 197 BİN ABD DOLARI ELE GEÇİRİLDİ

Saldırgan ile birlikte ele geçirilenlere ilişkin Vali Şahin, "Teröristi ile birlikte 197 bin ABD doları ele geçirildi. 2 tabanca ve şarjörü bunlardan biri havalı tabanca. 2 adet drone ve SİM kartlar diğer pek çok materyal ele geçirilmiştir." dedi.

İLGİNÇ DETAYLAR

Operasyon sırasında polisin evde bularak el koyduğu 197 bin ABD Doları dışında , Libya ve Irak paraları ile bozuk eurolar da evin farklı bölümlerinde bulundu. Göz lensi ve "Sen çok delisin" yazılı bir notta evdeki dikkat çeken ayrıntılardan.

KOMŞULARI OPERASYONDAN SONRA TERÖRİSTE SALDIRMIŞLAR

Teröristin yakalandığı 36 numaralı dairenin alt katında oturan Fikret Atar dün gece yaşananları anlattı. Atar, teröristin yakalandığını anladıkları an komşularıyla birlikte kendisine tepki gösterdiklerini, kendisin de bir tekme attığını söyledi. Atar, tepkinin polis tarafından engellendiğini de belirtti.

SİTEDE GÜVENLİK KAMERASI BULUNMUYOR

Fikret Atar daireler satıldığında kendilerine sitede güvenlik kamera sisteminin kurulacağının söylendiğini ancak bunun bugüne kadar yapılmadığını söyledi. Atar'ın anlatımına göre sitede yönetime başvurulmasına rağmen güvenlik kamerası sistemi bulunmuyordu.

Habere ilişkin görüntüleri izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!...