Reina'ya saldıran teröristi arama çalışmaları sürüyor

İstanbul Ortaköy'deki ünlü eğlence mekanı Reina'da 39 kişiyi katlettikten sonra üstünü değiştirip kaçan terörist her yerde aranıyor.

Reina'ya saldıran teröristi arama çalışmaları sürüyor
Hürriyet'te yer alan habere göre polis ilk olarak, saldırganın gece kulübüne gitmek için kullandığı taksinin şoförünün ifadesine başvurdu. Ayrıca çekici ile emniyete götürülen araçta parmak izi incelemesi yapıldı. Taksicinin ifadesinden yola çıkarak Zeytinburnu'da bazı adreslere baskın yapıldı. Ancak şüpheli şahsa ulaşılamadı.

Kuruçeşme Muhtar Hüseyin Sokak'ta görülen şüpheli kişinin polise bildirilmesinin ardından, olay yerine, polis özel harekat timleri sevkedildi. Ekipler, bölgede ve çevrede bulunan mezarlıkta şüpheli şahsı aradı. Ancak vatandaşların ihbar ettiği şüpheli bulunamadı.

'TEHLİKE HALA DEVAM EDİYOR'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında kaçan terörist nedeniyle tehlikenin sürdüğünü belirtti. Selvi'nin yazısından bir bölümü şöyle: "...Daha üzücü olanı ise tehlike hâlâ devam ediyor. 7 dakika içinde büyük bir katliama neden olan terörist, kıyafetini değiştirerek kaçmayı başardı. Bu, tehlikenin hâlâ devam ettiğini gösteriyor. Bu terörist ele geçirilemediği sürece ne zaman, nerede bir katliam yapacağını bilemeyiz.

Reina’daki saldırıya ilişkin oklar DAEŞ’i gösteriyor. Zaten Amerika yukarıdaki istihbaratı DAEŞ’e yönelik teknik dinleme sırasında elde etti.

KEŞİF YAPAN BİR EKİP VAR

Reina’ya düzenlenen saldırının profesyonelce hazırlandığı anlaşılıyor. Bu tür büyük eylemler için karar alma sürecinden sonra bir hazırlık devresi yaşanıyor. Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırıda da bunu görmüştük. Orada İstanbul’daki yerel yapılanma devre dışı bırakılmış, Çeçen-Uygurlardan oluşan bir birim görevlendirilmişti. Reina saldırısında da istihbarat birimlerine takılmaması için yerel birimlerin devre dışı bırakıldığı anlaşılıyor. Ama eylem için önceden bölgeye gelerek keşif yapan bir ekip var.

3 AYRI ARAMA NOKTASINDAN...

Gün içinde üç ayrı arama noktasından geçilerek girilen bölgeye terörist dikkat çekmemek için bindiği bir ticari taksi ile gece 01.15’te Kalaşnikof marka uzun namlulu silahla girmeyi başardı. O sırada bir ekibin çevredeki güvenlik önlemlerini kontrol etmediğini söyleyemeyiz.

HÜRRİYET'TEN ABDÜLKADİR SELVİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!...