Renklerin ruhumuza etkileri!

Renkler olmasaydı özellikle kadınları ilgilendiren makyaj, moda gibi konular bugünkü gibi zevkli olmazdı.

Renklerin ruhumuza etkileri!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Evrende her insana uygun olan bir renk mutlaka vardır. Bu renk doğru bulup kullanılırsa kişi kendini enerjik, mutlu ve sağlıklı hisseder. Renkler eski Yunan’dan bu yana tedavi amacıyla kullanılırdı. Eskilerde, doktorlar çiçek hastalığında kalın kırmızı perdeli, loş odaya süzülen kırmızı ışıkla aydınlatılmış odalar tercih ederlerdi. Uykusuzluk çekenlere mavi örtülü odalar önerilir, saldırgan hastalar içinse pembe ışıklı odalar kullanılırdı.

MOR: Meditasyon gücü olan sezgi, ruhsal hayat ve ilhamla bağlantılı bir renktir. İlham vererek kişideki yaratıcılığı artırır. Mor, vücutta potasyum dengesini sağlar ve uykusuzluğa iyi gelir.

BEYAZ: Saflığı, temizliği ve masumiyeti yansıtır. Doğallık ve güven veren bir anlam taşır. Beyaz rengi seven insanlar genellikle temizliği ve hayal dünyası geniş, soğukkanlı kişilerdir.

TURUNCU: Depresyona iyi gelen bir renktir. Sindirim bozukluklarında olumlu netice sağlayan bir renk olmasının dışında yaşamın, neşenin rengi diye geçer. Canlılık, cesaret güven verir.

YEŞİL: Dinlendirici, huzur verici, sıcaklık hissi uyandıran bir renktir. Yeşil yeniden doğuşu, baharın gelişini, uyumu simgeler. Sabır, doğuş ve sakinliğin sembolüdür. Tansiyon ve kalple ilgili sorunların giderilmesinde ideal bir renktir.

SİYAH: Bazı insanlar siyahı güçlü ve ciddi görünmek için kullanır. Bazıları ise daha zayıf gösterdiği için kullanır. İnsanları yalnızlığa iten, keder ifade eden yorucu bir renktir.

MAVİ: Sonsuzluğu, bilgeliği, sezgi gücünü yüksek düşünsel duyumları temsil eden, dinlendirici bir renktir. Mavi soğuk bir renktir ve yalnızlığı simgeler. Tedavide vücut ısısını düşürmede kullanılır. Sinir sistemi bozuk, şiddetli tepki veren insanlarda dinginlik sağlar, sakinleştirir.

SARI: Güneş ve ışığın rengi. Sinir ve sindirim sistemimizi etkileyen bir renk. Genel keyif durumunu iyimserliğe dönüştürür. Cilt hastalıklarını olumlu yönde etkiler.

PEMBE: Şefkatin, duygusallığın sanatsal yeteneklerin ve yaratıcılığın rengidir. Arınma, yenilenme ve bilinmeye eğilimi temsil eder.

KIRMIZI: Titreşimi en kuvvetli renktir. Sinirleri, kan dolaşımını uyarır. Adrenalin salgısını artırdığı için gerginlik anında kırmızı renk kullanmamak gerekir.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM