Reyhan Karaca'nın müzikle dolu 22 yılı!

Pop müzikte 22 yılı geride bırakan usta yorumcu Reyhan Karaca, 'Şans' adını verdiği yeni şarkısıyla sevenlerinin karşısına çıktı.

Reyhan Karaca'nın müzikle dolu 22 yılı!
Bugün'den Gülden Avuç'un röportajı...

DÜNYA STANDARDINDA İŞ YAPIYORUM


* Bir süredir müzik dünyasından uzaktasınız. Bu süre içinde neler yaptınız?

Aslında hiçbir zaman müzikten uzaklaşmadım... Single ve maxi singlelar olmak üzere, her yıl yeni şarkılar yaptım ama belki bu son 2 single kadar çok yüklenmemiş, iyi planlanmamış olabilirim...

YENİ BİR REYHAN HEDEFLEDİK

*Bu albüme nasıl hazırlandınız?


'Şans' şarkısından önce ocakta çıkan 'Sobe' şarkıma hazırlığım 6 ay sürdü. Yepyeni bir Reyhan Karaca çıkarmayı hedeflemişti çalışma arkadaşlarım. Aldığımız tepkilere bakılırsa çok da başarılı olmuştuk. Hemen arkasından DMC'den çıkan 'Şans' bir Ayla Çelik bestesi. 'Sobe'de olduğu gibi aranjörü Amerikalı müzisyen Arpeggio...  Tüm klip ve stüdyo çalışması Amerikalı bir ekip tarafından hazırlandı. Son 2 çalışmamda dünya standartlarında çalışmanın gururunu yaşıyorum.

GÜNDEMDE KALMANIN EN GÜZEL YOLU MÜZİK

*Albüm değil de single yapmanızın  nedeni ne?


2015 yılı içinde 2 single hazırladım. Bütün dünya artık bu şekilde çalışıyor. Albümler hazırlanırken araya mutlaka singlelar ekleniyor. Sürekli üretici olmak, yeni soundlar yakalamak ve sevenleriyle daha sık iletişimde olmak için yepyeni işler çıkarmak, gündemde kalmanın en güzel yolu bir müzisyen için.

*Pop müzikte Demet Akalın ve Hande Yener art arda albüm çıkarıp, çok fazla sahne yapıyor ve ciddi rakamlar kazanıyor siz neden geride duruyorsunuz?

Geride durmuyorum, çalışmaya devam...

ÇALIŞKANIM KOŞMAYA DEVAM

*Müzik dünyasında şu anda bulunduğunuz yer sizi tatmin ediyor mu? Hayallerinizde neler var?


İyi bir ismim, iyi bir kariyerim, muhteşem hedeflerim var. Çalışkanım... Daha ne isterim. İsmimden, yaptıklarımdan, yapacaklarımdan çok memnunum. Bu olduğum yere kendi tırnaklarımla, çalışarak, didinerek geldim ve hak ettim ama gideceğim yer için koşmaya devam ediyorum.

AFRİKA'DAN EVLAT EDİNMEK İSTEDİM, OLMADI

*Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla Somali, Sudan ve Pakistan'a gittiniz. Orada gördükleriniz ve yaşadıklarınız size ne kattı?


Oraları görmeden yaşadığınız hayata şükredemiyorsunuz. Aldığınız her nefes, yediğiniz her lokmanın kıymetini anlıyorsunuz. Yetim çocuklar çok fazla. Ona rağmen o mağrur bakışlarını asla unutamam. Evlat edinmek istedim ama olmadı. Çocukları annelerinden ayırmayın, burada bakın dediler. Kimsesiz çocukları da organ mafyasından dolayı vermek istemiyorlar.

*Diğer sosyal sorumluluk projelerinizden söz eder misiniz?

Kas İskelet Tümörleri Derneği yönetim kurulunda çalışıyorum. Ayrıca sokak hayvanları ile ilgili derneklerle çalışıyorum. Benim yaşam amacım hayatta faydalı bir şeyler yapabilmek.

KARDEŞ ACISIYLA MÜZİĞE SARILDIM

*Büyük bir acı yaşadınız. Kardeşinizi kaybettiniz… Bu süreç nasıl geçti?


Nasıl geçebilir ki... Yıkıcı ama hayata tutunmak gerekiyordu. 2.5 yıl canınızdan can kopuyor ve elinizden hiçbir şey gelmiyor. Bazen düşünürken bile hangisi gerçek hangisi değil beynim kabul etmiyor. Fakat bir şekilde hayata tutunuyorsunuz... Ben de işimle hayata sarılmayı seçtim...

PİLATESLE TAM 14 KİLO VERDİM

*Bundan sonraki hedefleriniz ne?


Mutluluk... Bunun için de ne gerekiyorsa ne kadar calışmam gerekiyorsa çalışmayı hedefliyorum...

*Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Diyet ve pilatesle 14 kilo verdim. Düzenli beslenme ve haftada 5 gün 2'şer saat çalıştım. Zaman zaman pes ettiğim dönemlerde finalde nasıl görüneceğimi hayal ettiğimde gücüm yerine geldi. Hedefe kilitlenmek kadar güzel bir motivasyon şekli yok. Herkese bunu özellikle tavsiye ederim.
Konular Röportaj