Reza Zarrab hakkında bomba iddia!

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla 2016 yılının Mart ayında Miami’de tutuklanan Reza Zarrab'ın New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde devam eden yargı sürecinde tam üç yıl geride kaldı.

Reza Zarrab hakkında bomba iddia!
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre itirafçı olduktan sonra geçen yılın Eylül ayında New York'taki lüks bir lokantada görüntülenen Zarrab ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Can güvenliği nedeniyle New York'ta birçok cezaevi değiştiren Reza Zarrab’ın, Türk medyasında yer alan çeşitli haberlere göre serbest bırakıldığı ve eşi Ebru Gündeş ile görüştüğü iddia edilmişti. Zarrab davasını yakından takip eden New York Barosu Avukatı Cahit Akbulut, VOA Türkçe'nin “Rıza Sarraf nerede?” sorusunu yanıtladı.

Avukat Akbulut, “Güvendiğim kaynaklardan elde ettiğim son bilgilere göre, Zarrab New York civarında ismi açıklanmayan bir cezaevinde hala tutuklu. Hiçbir zamanda cezaevi dışına çıkmamış. Kaynaklarım, Türk medyasında Zarrab’ın dışarda olduğu yönünde yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, ‘Eşi Ebru Gündeş'in hamile olduğunu bile iddia ettiler. Reza Zarrab, eşi Ebru Gündeş'le New York'a geldiği zaman sadece cezaevinde görüştü' dediler. Böyle bir serbest kalma durumunun Amerikan adalet sisteminde imkansız bir şey olduğunu belirttiler” diye konuştu.

Akbulut, kaynaklarından Zarrab’ın hangi cezaevinde tutulduğu yönünde bir cevap alamadığını belirterek, “New York'ta tutuklu olarak bulunduğu cezaevini bildikleri halde bana açıklamadılar. Bu yönde mahkemenin Zarrab’ın can güvenliğinin korunması için bir gizlilik kararı varmış. Yargı süreciyle ilgili son gelişmeleri de sorduğum zaman yargı sürecinin halen devam ettiğini ancak Zarrab’ın alacağı hapis cezasının verileceği karar duruşması konusunda mahkemenin pek de aceleci olmadığını ifade ettiler” dedi.

Dava sürecinde itirafçı olan Zarrab, geçen yıl Eylül ayında New York’un ünlü lokantalarından Nobu’da bir kadınla yemek yerken görüntülenmişti.