Reza Zarrab ve Avukatının tedirgin hali!

Türkiye'nin gündemine bir anda oturan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu tam 5 gün sonra tamamlandı

Reza Zarrab ve Avukatının tedirgin hali!

Radikal'den Serkan Ocak Adliye salonunda yaşananları aktardı. Adliye koridorunda Reza Zarrab avukatıyla konuşurken görüntülendi. Zarrab'ın tedirgin yüz hali hayli dikkat çekici..

İşte Ocak'ın o izlenimleri;
 
Her şey 17 Aralık Salı sabahı başladı. Dakikalar ilerledikçe farklı isimler duyuluyor, bakan çocukları, banka genel müdürü, iş adamları ile ilgili tek tek gözaltı ve evlerine baskın haberleri geliyordu. İddialar birbirini kovalıyordu. Emniyet’te yapılan sorguların ardından adliyeye sevkler başladı. Fatih Belediyesi ile ilgili yürütülen soruşturmada mahkemeye sevk edilen arasında Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir’in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Bu tutuklama kararının ardından gözler üç bakan çocuğunun bulunduğu diğer gözaltında bulunan kişilere döndü. Yasal gözaltı süresinin dolmasıyla poliste ifade verme işlemini tamamlayan şüpheliler savcılığa sevk edildi. Cuma sabahı erken saatlerden itibaren 3 ayrı soruşturmayı yürüten 4 savcı zanlıların ifadesini almaya başladı. Cağlayan Adliyesi’nin yedinci katında heyecan içinde olanlar sadece zanlılar değildi. Şüpheli yakınları gelişmeleri büyük bir dikkatle izlemeye çalışıyor, bilgi alabilmek için çırpınıyordu.

EBRU GÜNDEŞ’İN ÇABASI

Büyük rüşvet soruşturmasında en dikkat çekici isimlerin başında henüz 29 yaşındaki Rıza Sarraf’tı. Çünkü polisin iddiasına göre örgütün lideri, para kasası, rüşveti dağıtan oydu. Sarraf, Emniyet’te 17 saat ifade verdi. Soruşturmanın dökümü 150 sayfayı buluyordu. Adliyenin 6. katında 28. Sulh Ceza Mahkemesi’nin önünde Sarraf’ı avukatıyla konuşurken tedirginliği yüzünden okunuyordu. Diğer şüphelilerin aksine ayakta sırasını bekliyordu. Polisin uyarısı geldi. Avukatıyla görüşürken bir telefon konuşmamızı böldü. Arayan Sarraf’ın eşi sanatçı Ebru Gündeş’ti. Adliyenin otoparkında bir aracın içinde bekliyor. Sürekli avukatı aracılığıyla bilgi almaya çalışıyordu.

MAHKEME ÖNÜNDE TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Nöbetçi mahkemenin önünde diğer şüpheliler de bekliyordu. İçişleri Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, kapının yanında tek başına ayakta bekliyordu. Hemen önündeki bankta Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan, elini başına koyarak derin düşüncelere dalmış Zafer Çağlayan’in oğlu Salih Kaan Çağlayan oturuyordu. Şüphelilerin etrafı sivil polisler tarafından sarılmıştı. Avukatları etraflarındaydı. Koridorun diğer ucunda ise üniformalı polisler hazır bekliyordu. Basın odası ise hiç olmadığı kadar hareketliydi. Bazı kurumlardan 6 muhabir adliye koridorlarında en yeni bilgilere ulaşmaya çalışıyor, sıcak bilgileri anında merkezlerini geçiyordu.

Serkan OCAK/RADİKAL