Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla birlikte yargılanacak

ABD’de 400 günü aşkın süredir tutuklu olan İran ve Türkiye vatandaşı Reza Zarrab için hazırlanan iddianame ile 27 Mart günü ABD’den yurda dönerken FBI tarafından tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında hazırlanan iddianameler birleştirildi.

Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla birlikte yargılanacak
Hürriyet'ten Rıza Canikligil'in haberine göre New York Güney Bölgesi Federal Başsavcı Vekili Joon H. Kim tarafından mahkemeye sunulan iddianamede sırayla Reza Zarrab (Rıza Sarraf) (33), Mehmet Hakan Atilla, Muhammed Zarrab (Can Sarraf), İran vatandaşı Camelia Jamshidy (30) ve Mellat Exchange’in üst düzey yöneticisi 65 yaşındaki İran vatandaşı Hüseyin Necefzade’nin isimleri yer aldı.

Sanıklar; ABD’ye karşı dolandırıcılık, İran’a yönelik uluslararası yaptırımları delmek, ABD ve uluslararası bankacılık sistemine karşı dolandırıcılık ve kara para aklamak ile suçlanıyorlar. Halkbank Genel Müdürü yardımcısı Atilla, İran’a yönelik uluslararası yaptırımları delmek ve ABD ve Uluslararası bankacılık sistemine karşı dolandırıcılıkta Zarrab’a yardımcı olmakla suçlanıyor. Zarrab’ın savunmasına ünlü avukatlardan oluşan kadrosu ile devam etmesi beklenirken, Atilla’nın savunmasını ise hukuk firması Herrich Feinstein yapacak.

Suçlu bulunursa 50 yıl hapis ve milyonlarca dolar ağır para cezası alabileceği belirtilen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nin savunmasını yapacak Herrich Feinstein firması, Türkiye’den kaçırılan kültürel hazinelerinin geri kazandırılması için New York Metropolitan Sanat Müzesi’ne açılan davayı kazanarak “Karun Hazinesi” ve arkeologlar arasında yüzyılın definesi olarak adlandırılan “Elmalı Sikkeleri” de dahil pek çok kültürel hazinenin Türkiye’ye iadesini sağlamıştı.