Reza Zarrab'ın suşi keyfinin ardındaki sır!

Rıza Sarraf, ABD’deki kumpas davasında Türkiye’ye iftiralar attı. Bunun karşılığında serbest bırakıldı. Adını Sam yaptı. New York sokaklarında cirit attı. Yeni ismini ise abisi Can ile birlikte ortak olduğu Sam Exchange firmasından almıştı.

Reza Zarrab'ın suşi keyfinin ardındaki sır!
Takvim Gazetesi'nin haberine göre Rıza Sarraf şüpheli bir şekilde ABD'ye gitti. Kumpas davasında Türkiye'ye iftiralar attı. ABD'de tutuklanınca da itirafçı oldu. Önce New York'taki cezaevinde tutuklu bulunduğu vurgulandı. Ardından da serbest kaldığı iddiası gündemi salladı. İşte Manhattan'dan dışarı çıkması yasak olan herkesin merak ettiği Sarraf, New York'ta bir kadınla yemek yerken ortaya çıktı.

Sarraf, ünlü aktör Robert de Niro'ya ait Nobu adlı restoranın 24 No'lu masasında yemek yerken Takvim'e yakalandı. Yanındaki kadına kendini Sam olarak tanıttı. Turizmci olarak çalıştığını vurguladı.

Reza Zarrab'ın suşi keyfinin ardındaki sır!

O MASADA NELER KONUŞULDU?

Sarraf kendini Sam olarak tanıttı. 3 yıldır New York'ta yaşadığını anlattı. Turizm işiyle uğraştığını, özel uçaklarının olduğunu anlattı. Kadın da "Adım Ayşe. Buraya yeni geldim. Bazı projelerim var" ifadelerini kullandı. Sarraf ise "Ortak bir şeyler yapabiliriz. Hatta Miami'de malikaneme hemen gidebiliriz" şeklinde bir teklif yaptı. Kadın "Hayır" deyince Sarraf onu Waldorf Astoria adlı oteldeki Bull and Bear adlı bara çağırdı. Fotoğraflarını çekildiğini fark eden ikili, mekandan ayrıldı. 400 dolar bahşiş bırakan Sarraf, bayan arkadaşıyla birlikte kapıdaki şoförlü ve korumalı aracına binerek mekandan ayrıldı.

BÖYLE TESADÜF GÖRÜLMEDİ

Peki Rıza, Sam ismini nereden almıştı? Bu konudaki bilgilere yine Takvim ulaştı. İsmin arkasında Rıza'nın ağabeyi Can Sarraf vardı. Can Sarraf (39) Türkiye ve İran vatandaşıydı. Aralarında Flash Döviz ve BAE merkezli Sam Exchange ve Hanedan General Trading'in de olduğu Türkiye ve BAE'de bulunan bir dizi şirketin sahibiydi. Rıza Sarraf kendisinin de ortağı olduğu Sam Exchange'den esinlenerek bu ismi aldı.

Reza Zarrab'ın suşi keyfinin ardındaki sır! - Resim : 2

Rıza'nın kredi kartı ve kimliği Sam Mansouri olarak hazırlandı. Ancak bu isimle ilgili olarak da dikkat çeken bir benzerlik vardı. Rıza'nın soy adı bir zamanlar şirketinin merkezinin bulunduğu Dubai'deki Ekonomi Bakanı Sultan El Mansouri ile aynıydı.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİYMİŞ

Sarraf'ın Nobu'da buluştuğu kadınla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre Ayşegül Akgün uzun yıllar İstanbul İstinye'de yaşadı. İngilizce öğretmenliği yaptı. Ardından Marmaris'te kendine bir villa aldı.

2015 yılında vefat eden iş adamı Bahattin Çakıroğlu ile beraber yaşadığı da diğer iddialar arasındaydı. Ayşegül Akgün yakın arkadaşı olan Ebru Gündeş ile 3 yıldan beri görüşmüyordu. İddiaya göre Akgün, Gündeş'le arkadaş olduğu dönemde Sarraf ile tanışmamıştı.