Rıza Kayaalp tarih yazdı!

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus rakibini yenen milli güreşçimiz altın madalya kazandı.

Rıza Kayaalp tarih yazdı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu. Kaspiysk kentindeki şampiyonanın ikinci gününde milli güreşçimiz, 130 kilo finalinde Rus Vitalii Shchur ile karşılaştı. Avrupa şampiyonalarında üst üste 9. kez finale çıkan Rıza, Rus rakibini 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başararak zirveyi yine rakiplerine bırakmadı. Rıza, üst üste 7, toplamda ise 8. kez Avrupa şampiyonu olarak “Asrın Güreşçisi” unvanına sahip Hamza Yerlikaya’nın rekorunu egale etti. Olimpiyat ikincisi Rıza, Dağıstan’daki ilk maçında geçen yıl Sırbistan’da finalde zorlandığı Macar Balint Lam’ı bu kez 9-0 sayı tuşuyla yenerek çeyrek finale çıkmıştı.

Çeyrek finalde Belaruslu Georgi Chugoshvili’yi 5-0 yenen Rıza, yarı finalde de Rumen Alin Alexuc Ciurariu engelini 4-0’la geçmişti. Rıza Kayaalp, kazandığı altın madalyayı işçilere armağan ettiğini belirterek, “İlk turda arka baldırımda yırtık oluştu. Sakatlığıma rağmen mücadeleye devam ettim. Şanlı bayrağımızı bu sene de yine göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı söylettik. ASKİ Spor Kulübünde işçi kadrosunda bir sporcu olarak madalyamı, bugün işçiler günü olması sebebiyle tüm işçilerimize armağan ediyorum. Emeğimizin karşılığını aldık. İnşallah almaya da devam ederiz” dedi.

ÖZTÜRK’TEN BRONZ MADALYA

Rıza Kayaalp tarih yazdı!


Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 55 kiloda Ekrem Öztürk, bronz madalya kazandı. Dün mindere çıkan 72 kiloda Murat Dağ ve 67 kiloda Enes Başar, bugün bronz maçına çıkmak için repesajda mücadele edecek. Şampiyonada bugün kadınlarda ilk elemeler yapılacak. Türkiye’yi 50 kiloda Evin Demirhan, 55’te Bediha Gün, 59’da Elif Jale Yeşilırmak, 68’de Buse Tosun, 76’da ise Yasemin Adar temsil edecek.

Erdoğan’dan Kayaalp’e tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’i tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcu Kayaalp’e bir tebrik telgrafı gönderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve bronz madalya alan Ekrem Öztürk’ü kutladı.
Konular Spor Haberleri