Rıza Kayaalp'e altın madalya!

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nın grekoromen güreş müsabakalarında 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, final maçında Azeri Sabahi Shariati'yi 3-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Rıza Kayaalp'e altın madalya!
CİHAN'da yer alan habere göre Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan 1. Avrupa Oyunları'ndaki grekoromen güreşlerinin akşam seansında milli güreşçi Rıza Kayaalp, final maçında Azeri Sabahi Shariati ilekarşılaştı. Ev sahibi güreşçi karşısında dengeli bir müsabaka çıkaran Kayaalp, çırpma ve bastırma ile aldığı puanlarla minderden 3-1 galip ayrılarak altınz madalyanın sahibi oldu.

Bakü2015'teki madalya umudumuz Rıza Kayaalp sabah seansında 1. turda Macaristan’dan Balint Lam’ı 2-0 yenerek çeyrek finale kaldı. Kayaalp çeyrek final mücadelesinde Rus Semenov Sergey’i 3-0 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. 1. Avrupa Oyunları'na altın madalya iddiasıyla gelen 130 kilo güreşçimiz Rıza Kayaalp, yarı finalde ise Estonyalı Heiki Nabi'yi rahat bir müsabaka sonunda 7-0 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

Rıza Kayaalp, finalde akşam seansında Bulgar güreşçi Ioseb Chugoshvili'yi 6-0 mağlup ederek finale kalan ev sahibi Azerbaycan'ın milli sporcusu Sabahi Shariati ile altın madalya için mücadele etti ve minderden 3-1 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.
Konular Spor Haberleri