Rober Hatemo: "Kendimi çağa göre güncellerim"

‘Giden Candan Gidiyor’ adlı bir single çıkaran Rober Hatemo, başarısının sırrını açıkladı: Eften püften şarkılar yapmam ve kendimi çağa göre güncellerim

Rober Hatemo: "Kendimi çağa göre güncellerim"
Sabah'tan Özlem Avcı'nın röportajı...

Yeni single'ınız nasıl ortaya çıktı?

2016'nın karanlık günlerinden birinde bana gelen şarkıları dinliyordum. Bir yandan da televizyonda haberler açıktı; haberlerde Ankara'da yaşanan o büyük patlama vardı. Şarkılardan birini dinlerken birden 'Giden Candan Gidiyor' cümlesini duyunca çok şaşırdım, etkilendim ve üzülüp ağladım. 'Bu bir tesadüf olamaz, işaret' dedim. Hemen o an şarkıyı yapmaya koyuldum ve şarkıyı 2016'da giden canlara ithaf ettim. Gönül istemezdi böyle bir şeyin olmasını, umarım bir daha da olmaz.

İYİ ŞEYLER SÖYLÜYORUM

Müzik dünyasında senelerdir varsınız. Bu sürekliliği neye bağlıyorsunuz?


Sanıyorum samimiyetimden kaynaklanıyor. Özel hayatımda da samimiyetten hoşlanıyorum. Tabii ki işin profesyonel kısmı da var. Eften püften şarkılar yapmadım. Eğlenceli de olsa, aşk şarkısı da olsa iyi şeyler söylemeye çalıştım. Şarkılarımın birçoğu yok olmadı, hâlâ dinleniyor. 'Tanrım', 'Çiçeğim', 'Esmer', 'Senden Çok Var', 'Beyaz ve Sen', 'Pabucumun Dünyası' gibi.. Ucuz ya da çok günlük sözler söylemeyi ağzıma yakıştıramıyorum. Bir de kendimi gelişen çağa göre güncellediğimi düşünüyorum. Hem görüntü, hem kafa, hem de müzik olarak.

İnsanlara hitap eden şarkılar yapmayı ya da seçmeyi nasıl başarıyorsunuz?

Yaptığım sahne performanslarına bağlıyorum bunu. İnsanların neden hoşlanıp neden hoşlanmadığının matematiğini iyi yapıyorum. Canlı sahne performansı sergilemeye 14 yaşında başladım, 21 yaşında ünlü oldum.

Bazı şarkılarınız duygusal, bazıları ise kıpır kıpır. Siz kendinizi hangisine yakın hissediyorsunuz?

İç dünyamda da bir öyle, bir böyleyim. Aslında Oğlak burcuyum, yükselenim de İkizler. Biliyorsunuz İkizler'in sağı solu belli olmaz. Kıpır kıpır olmak da bana göre, diğeri de.

HATEMO KLASİKLERİ

Single veya albüm çıkarmak için neden uzun aralar veriyorsunuz? Müzik dünyasına bir küslüğünüz mü var?


Küslüğüm olabilir ama çok geçmişte kaldı. En son 2015'de bir albüm yaptım. 2010'da single yapmıştım. Yayıncılık anlamında baskılar yaşadım, sağlık sorunlarım da oldu; hepsi üst üste geldi. Sonra sabrediyorsanız her şey geçmiş gitmiş, tersine dönmüş oluyor. O dönemi atlattığımı düşünüyorum.

Bu aralar yogayla da ilgilenmeye başlamışsınız.

Sporcu bir kimliğim olduğu, bedenim de müsait olduğu için ara ara değişik şeyler deniyorum; hoşuma gidiyor. Yoga insanın iç huzuruna da iyi geliyor.

Müzikte bundan sonraki hayalleriniz ne?

Rober Hatemo klasikleri yapmak istiyorum. Dinlediğiniz bütün şarkılarımı tekrardan yapmak istiyorum çünkü eski sound'lar. Çıkması 2018'i bulur. 20 yıldan sonra hak ettiğimi düşünüyorum.

ÖZEL HAYATIMI EVLENİRSEM PAYLAŞIRIM

Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz?


Günlük hayatımda ailemle ve yakın arkadaşlarımla vakit geçirmeyi, evde olmayı seviyorum. Cunda'daki yazlığımı çok seviyorum. Yazıyorum, çiziyorum. Film izlemeyi seviyorum. Sosyal medyada günlük hayatımızın çok büyük bir bölümünü alıyor.

Sizi hiç aşk haberlerinin kahramanı olarak okumuyoruz, bunun sebebi nedir?

Özelimi özel yaşamayı seviyorum. Ancak evlenirsem, çoluk çocuk sahibi olursam o zaman herkesle paylaşmayı yeğlerim.
Konular Röportaj