Roberto Mancini'den şık hareket!...

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Torino dönüşünde kendisine business class bölümünde ayrılan özel koltuğa oturmadı.

Roberto Mancini'den şık hareket!...

Juventus deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönerek, Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını sürdüren Galatasaray'da, Roberto Mancini'nin göreve gelmesiyle birlikte başlayan değişim sadece sahada yaşanacak gibi görünmüyor. İtalyan teknik adam saha dışında da sıra dışı bir portre çiziyor.

Bunun son örneği Torino dönüşü uçakta yaşandı. Başkan Ünal Aysal haricinde Galatasaray Yönetimi de uçakta yer alırken yaşanan bir detay dikkatleri çekti. Roberto Mancini'ye uçakta, “busines class” bölümünde yer ayrıldı, ancak dünyaca ünlü çalıştırıcı bunu kabul etmeyerek, takımla birlikte oturmak istediğini söyledi.

Mancini'nin, yardımcılarıyla birlikte uçağın arkasında seyahat etmesi sarı-kırmızılı oyuncuları da bir hayli şaşırttı. Çünkü Fatih Terim döneminde teknik kadro uçakta en önde otururken, oyuncular ise arkada bulunuyordu. Mancini'nin bu davranışını takdirle karşılayan sarı-kırmızılı yöneticilerin duydukları memnuniyeti Başkan Ünal Aysal'a da aktardıkları ifade edildi.

Maçları seyretti

Roberto Mancini, İstanbul'a dönüş yolunda yanında taşıdığı ipad'den Galatasaray'ın bu sezon oynadığı maçları izledi. Enerjisiyle dikkat çeken İtalyan hoca, yardımcılarıyla da sık sık fikir alış verişinde bulundu.

Kondisyoner ilk şartı oldu

Mancini'nin, Galatasaraylı yöneticilerle pazarlık masasına oturduğunda ilk şartının kondisyoner olduğu belirlendi. Deneyimli teknik adamın, alacağı ücreti konuşmadan önce Manchester City'de birlikte çalıştığı kondisyonerin mutlaka ekibinde yer almasını istediği öğrenildi. Sarı-kırmızılı yöneticilerin bu talebe olumlu yanıt verdikleri ve bu nedenle Scott Piri ile yolları ayıracakları kaydedildi.

‘Juventus maçında sahadayım'

Sarı-kırmızılı yöneticiler, pazartesi akşamı imzayı atan Mancini'ye, “Juventus maçını nerede izlemek istersin” diye sordu. İtalyan hoca, “Sahada olacağım” yanıtını verdi.

Galatasaray'ın geçtiğimiz pazar günü özel uçakla İstanbul'a getirip, pazartesi akşamı 3 senelik sözleşme imzalattığı Teknik Direktör Roberto Mancini, cesareti ve mütevazı kişiliğiyle şimdiden sarı-kırmızılı yöneticileri kendisine hayran bıraktı.

Resmi imzayı attıktan hemen sonra soluğu Florya'da alan ve sarı-kırmızılı takımın başında ilk antrenmanına çıkan İtalyan teknik adamın, Juventus maçında kendi isteğiyle kulübede yer aldığı belirlendi. Yöneticiler, dev karşılaşmaya sadece 2 gün kalması nedeniyle Mancini'ye, “Juventus maçını nerede izlemek istersiniz” diye sordu. Tecrübeli teknik adam bu sürpriz soruya verdiği yanıtla kendine olan güvenini gösterdi. Mancini'nin, “Şimdi antrenman için tesislere gidiyorum. Orada oyuncularımla tanışacağım. Juventus maçında da kulübede olacağım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Otel de istemedi

Sarı-kırmızılılar ilk antrenmandan sonra Roberto Mancini için lüks bir otelde yer ayırttı. Ancak İtalyan hoca, Florya'da kalmak istediğini ifade ederek yöneticileri bir kez daha şaşırttı.

Dünyaca ünlü teknik adamın sadece iki konuda istediği oldu. Galatasaray'ın bu sezon oynadığı bütün maçların DVD'lerini isteyen Mancini, sarı-kırmızılı futbolcuların cep telefonlarını da aldı. İtalyan hocanın antrenmandan sonra evlerine giden oyuncuları tek tek aradığı vurgulandı.

NEVZAT DİNDAR




Konular Spor Haberleri