Genç kız rögar deliğinden düştü!

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de şehircilik açısından bir skandal yaşandı. Çiğli ilçesinde kapağı bulunmadığı için mukavvayla kapatılan rögara düşen lise öğrencisi kız yaralandı.

Rögar deliğinden düştü!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir Çiğli'de kapağı olmayan rögar deliğinden düşen lise öğrencisi genç kız yaralandı. Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz Cumartesi günü Anadolu Caddesi'nde Çiğli Belediye binasının karşısındaki kaldırımda yürüyen İ.B. (17), üzeri mukavvayla kapatılan yaklaşık iki metrelik rögara düştü. İ.B. çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ambulansla Çiğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İ.B'nin ayağında doku zedelenmesi oluştuğu belirlendi.

Hastaneden 3 gün rapor verilen İ.B'nin, 3 hafta koltuk değneği kullanmak zorunda olduğu belirtildi.

'UYARI YOKTU'

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan İ.B, üzeri ince bir mukavvayla örtülü rögarın etrafında herhangi uyarıcı bir levhanın bulunmadığını, bu yüzden de deliği fark etmediğini söyledi.

Yürürken birdenbire boşluğa düştüğünü belirten İ.B, "Üst geçide yaklaştığımda bir ayağımın acıyla çukura girdiğini hissettim. Bir yardımsever beni oradan çıkardı. Oranın çukur olduğunu nereden bilebilirdim ki?" diye konuştu.

'YASAL SÜREÇ BAŞLATTIK'

İ.B, yoğun bir sınav dönemine girdiklerini, yaşadığı bu kaza nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getirerek, doktorun ayağının tamamen iyileşmesi için 3 hafta koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalacağını belirttiğini ifade etti. İ.B'nin annesi Yeliz Ünal ise, kızının başına gelen üzücü olayın başka birinin de başına gelmemesi için sorumlular hakkında yasal süreç başlattıklarını kaydetti.

'KIZIM MAĞDUR'

Rögarın belediyenin karşısındaki kaldırımda olduğunu söyleyen Ünal, "O açık rögar kapağı 2 haftadır bekliyormuş. Kızımdan önce de oraya düşenlerin olduğunu söylediler. Neden burası kapatılmaz da üzeri kartonla örtülür? Orada daha ciddi yaralanmalar ve ölümle sonuçlanan kazalar olduğunda bunun vebali kimedir? Belediyeler havai fişek patlatmakla vatandaşa hizmet etmiş olmuyor. Kızım mağdur oldu. Bütün yasal haklarımızı arayacağız" açıklamasını yaptı.

Öte yandan, çevredeki esnaf da olay sonrası durumu Çiğli Belediyesi'ne bildirdiklerini ancak 2 gündür ilgilenenin olmadığını belirterek tepki gösterdi.

'SORUMLU KİM?'

Ailenin avukatı Gönenç Uygun, tüm sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını belirterek, "Çiğli Belediyesi mi, İzmir Büyükşehir Belediyesi mi sorumlu? Bunu belirledikten sonra tüm ilgililer hakkında gerekli şikayetleri yaparak, savcılık kanalıyla soruşturma başlatılmasını sağlayacağız" dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU NE DİYECEK?

Yaşanan olay şehircilik açısından skandal olarak nitelendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 17 yaşındaki İ.B'nin başına gelen olayla ilgili ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor.