Romen modeli tehdit eden Türk yakalandı!..

Kurduğu sahte model ajansıyla Ukraynalı, Rus ve Romanyalı mankenlerin video ve fotoğraflarını çeken Türk, İnterpol’ün devreye girmesiyle Kocaeli’nde yakalandı. Bilgisayarından 200 manken videosu çıktı.

Romen modeli tehdit eden Türk yakalandı!..
Milliyet'in haberine göre internet üzerinde kurduğu sahte mankenlik ajansıyla Ukraynalı, Rus ve Romanyalı mankenlerin video görüntüleri ve fotoğraflarını çeken E.Ç., Romanyalı manken M.A.’nın İnterpol aracılığıyla yaptığı şikayeti sonrasında Kocaeli’nde gözaltına alındı.

Aynı zamanda makine mühendisliği eğitimi alan şüpheli E.Ç., boş zamanını geçirmek amacıyla mankenlerle irtibat kurduğunu anlatırken, bilgisayarında yapılan incelemede 200 yakın mankenin kamera görüntüsü bulundu. E.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İnterpole mesaj

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Romanya İnterpolü, bir süre önce Türk İnterpolü’ne gönderdiği bir mesajda, Romanya’da Mama adlı mankenlik ajansında çalışan M.A. adlı mankenin, Türkiye’den kurulduğu sahte manken ajansı üzerinden şantaj yapıldığı iddiasına yer verdi. Romanya İnterpolü, şantaj iddiasıyla birlikte şüphelinin yakalanması talebinde bulundu. Romanya’dan gelen bilgi üzerine yapılan araştırmada M.A. adlı Romen mankene kamera kayıtları üzerinden şantaj yapan kişinin Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan E.Ç. olduğu tespit edildi.

Kocaeli Emniyeti’nce gözaltına alınan E.Ç.’nin (27) makine mühendisi eğitimi aldığı ve boş zamanlarını geçirmek amacıyla internet üzerinde site kurduğu anlaşıldı. Evinde kullandığı bilgisayarına el konulan E.Ç., ifadesinde 2012’de oluşturduğu internet adresi üzerinden Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki iletişim sitelerine girdiğini ve buradaki mankenlerle bağlantı kurduğunu itiraf etti. İnternet üzerindeki araştırmalarında, başka kişilerin görüntüler üzerinden para kazandığını gördüğünü anlatan E.Ç., kendisinin hazırladığı İngilizce bir yazıyı seçtiği mankenlere göndererek görüntüleri elde ettiğini açıkladı.

3 yıl süren bağlantı

E.Ç., Skype üzerinden birçok mankenin kamera görüntüsü ve fotoğraflarına ulaştığını belirtirken 3 yıllık sürede bağlantı kurduğu mankenlere ait 200’den fazla kamera görüntüsü elde ettiğini söyledi.

Şikâyetçi Romen manken M.A.’nın ise, E.Ç. hakkında daha önce aldığı görüntüye karşın yeniden görüntü almak istemesi ve mankenin bu isteği geri çevirmesi sonrasında, eski görüntüsünün internetten yayımlanacağı tehdidi ile harekete geçtiği anlaşıldı.

Romanya’da anlaşmalı olduğu Mama adlı ajansın yöneticileri ile görüşen M.A.’nın yerel adli makamlara başvurduğu ifade edildi. Gözaltına alınan E.Ç.’nin bilgisayarında pek çok mankenin görüntüsü elde edilirken, şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.