ROONEY'E YANIT İBRAHİM'DEN GELDİ

İngiliz golcünün internete yazdığı 'Elma soslu, kızartılmış patatesle doldurulmuş 'Turkey'e (hindiye) bayılırım' ifadelerine Beşiktaş'ın emektar kaptanı İbrahim Üzülmez'den tokat gibi cevap geldi.

ROONEY'E YANIT İBRAHİM'DEN GELDİ

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda 15 Eylül tarihinde Manchester United’le İnönü Stadı’nda oynayacağı karşılaşma öncesi Wayne Roneey’in sözleri nedeniyle ortalık fena karıştı.

Profesyonel bir futbolcunun bu tür konuşmalarda bulunmasının son derece yanlış olduğunu belirterek, ’En azından tanımasa da karşısındaki meslektaşına ayıp. Futbol çok değişken bir oyundur ve kimin ne sonuç alacağı hiçbir zaman belli olmaz. Kendilerini bizden üstün görmeleri, ayrıca bir avantaj. İnönü’ye ne havalarla gelenler oldu ve nasıl döndüler, bunun örnekleri çok. İlk maç İstanbul’da, yani Manchester United misafirimiz olacak. Türk misafirperverliğini görecekler. Meslektaşıma son olarak şu mesajı ileteyim; misafir umduğunu değil bulduğunu yer’ dedi.

SOĞUK BİR İNGİLİZ ESPRİSİ
Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan ise Rooney’in sözlerini ’Soğuk bir İngiliz esprisi olarak kabul ediyorum’ şeklinde değerlendirdi. Erdoğan, ’Ardında çok ciddi bir şey aranmaması gerekir. Hakaret olarak algılanmamalı. Mesela bize bir Mısır takımı çıkmış olsaydı, mısırla ilgili espriler üretebilirdik. Bu demecin Beşiktaşlı futbolcuları motive etmesi konusuna gelince; Beşiktaşlı futbolcular zaten davasına inanmıştır. Gerek Manchester, gerekse gruptaki diğer maçlarla ilgili hedeflerimiz belli. Oyuncularımız, sahaya davalarına inanmış bir şekilde çıkacaklar ve kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Motivasyon için Rooney’in demecine ihtiyaç yok’ şeklinde konuştu.

Çok cahil kalmış
Çarşı Grubu’nun liderlerinden Alen Markaryan, Rooney’in bu açıklamasıyla kendisine sempatiyle bakan Türk taraftarının antipatisini kazandığını dile getirdi. Klasikleşen hindi esprisinin günümüzden 30 yıl öncesine ait olduğunu dile getiren Markaryan, ’Bu da Rooney’in kendisini geliştiremediğini ve cahil kaldığını gösteriyor. Günümüzde üretken insanlar futbola bir şeyler katabilmeli. Rooney doğal olarak Beşiktaş taraftarından o karşılaşmada negatif bir tepki alacaktır. Bu haraket sadece Beşiktaş taraftarına değil, tüm Türk futbolseverlere yapılmıştır, dolasıyla taraftardan da nasibini alacaktır. Biz yine futbola gönül verenleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz’ şeklinde konuştu. Öte yandan Rooney’in tartışma yaratan sözleri, internet ortamında da büyük tepki gördü.

Akşam

Konular Spor Haberleri