RTÜK'ten Seda Sayan'ın programına en ağır ceza!

RTÜK, "Seda Sayan'la" isimli programda inşaat işçilerine yönelik tepki çeken sözler için kanala en üst seviyeden ceza olan 5 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK'ten Seda Sayan'ın programına en ağır ceza!

Bugün Show TV ekranlarını Seda Sayan'ın programını izlemek üzere açan izleyiciler şu uyarıyla karşılaştı:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 09.03.2018 tarih ve 2018/10 sayılı toplantısında alınan 6 nolu kararı uyarınca, kuruluşumuzun 05.03.2018 tarihinde saat 15:35'de yayınladığı 'Seda Sayan'la adlı programında 6112 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan, 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinin ihlali nedeniyle idari tedbir uygulanması sonucu yayını durdurulmuştur"

NE OLMUŞTU?

Programın 5 Mart'ta yayınlanan programının konuklarından yorumcu Bilal Özcan, manken Ece Gürsel'e "Sperm bankasından hamile kalmak ister misin?" diye sormuş, Gürsel de bunun üzerine konuyu annesiyle de konuştuğunu belirterek, "Annem koca adayı çıkmadı. Hiçbir şey de kalmadı. Öyle bir şey yaparız demişti." yanıtını vermişti.

Bu sırada söze giren Sayan, "Kız yazık ne inşaat işçileri var. Onlar insan değil mi? Kız siz ne bekliyorsunuz doğurmak için. Baktın adamın genleri güzel. Maşallah sırım gibi. Tuttuğunu koparıyor, kuvvetli, yap çocuğu ne var?" diye konuşmuştu.

SEDA SAYAN'DAN SKANDAL SÖZLER (VİDEO)

Sayan'ın bu sözleri kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuş, İnşaat İşçileri Sendikası da bu ifadeleri kınayan bir açıklama yapmıştı.

İŞTE O AÇIKLAMA!.. (VİDEO)

Seda Sayan'ın inşaat işçilerine yönelik sözleri için hem İnşaat İşçileri Sendikası hem de vatandaşlardan RTÜK'e son haftalarda binlerce şikayetin ulaştığı öğrenilmişti. RTÜK, "Seda Sayan'la" isimli programda inşaat işçilerine yönelik tepki çeken sözler için kanala en üst seviyeden ceza olan 5 kez program durdurma cezası verdi.

AK PARTİDEN SEDA SAYAN'A AĞIR SÖZLER!.. "AŞAĞILIK BİR KADIN" (HABER LİNKİ)