RTÜK'ten yayın yasağı geldi!

RTÜK patlamadan sonra yayın yasağı getirdi...

RTÜK'ten yayın yasağı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Öte yandan Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği de saldırı hakkında yayın yasağı getirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'da "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Gaziantep'teki patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, olayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü bildirilen açıklamada, patlamaya ilişkin yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması istendi.

SALDIRIYA YAYIN YASAĞI

Gaziantep 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, 22 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "20.08.2016 tarihinde ilimiz Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesi 91009 nolu sokak no: 14 sayılı yerde düzenlenen düğün merasimine düzenlenen bombalı saldırı olayı hakkında; Gaziantep 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin 21.08.2016 tarih ve 2016/58026 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir."