Rus ve İranlılar evlerini Türk dizilerinden seçiyor

Türkiye'nin dizi ihracatında yakaladığı başarı son yıllarda en çok konut satışlarında etkisini gösteriyor. 150 ülkeye yayılan ve yaklaşık 500 milyon izleyici tarafından izlenen Türk dizileri, yurtdışında tatil yapmak ya da konut sahibi olmak isteyenlerin kararını etkileyebiliyor.

Rus ve İranlılar evlerini Türk dizilerinden seçiyor
TANITIM ELÇİSİ GİBİ

Yeni Asır'da yer alan habere göre
Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, Rusların ve İranlıların konut alırken dizilerde gördükleri evleri istediklerini söyledi. Özlü, özellikle son 4 yılda yabancıların Türkiye'den konut alımının teşviki konusunda Türk dizilerinin önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Türkiye'den en çok konut alan ülkeler arasında Rusya ve İran'ın geldiğini belirten Özlü, "Diziler ve sinemalar hem turizmin hem de emlak sektörünün adeta tanıtım elçiliğini üstleniyor. Özellikle son 3-4 yılda ev almak için bize başvuranlar dizilerde gördükleri evlerin modellerini ve özelliklerini istiyor. Özellikle Ruslar ve İranlılar dizilerde gördükleri lüks konutlara, konaklara büyük ilgi gösteriyor" dedi.

KONUT ALIMI ARTIYOR

Yurtdışından gelip Türkiye'de konut almak isteyenlerin tercihlerinde dizilerde yer alan konutların belirleyici olduğunu dile getiren Gamze Özlü, "Artık kendi yapımlarını ve kendi yıldızlarını yaratan Türk dizi sektörünün sağladığı başarının meyvesinden gayrimenkul sektörü de yararlanıyor. Dünyaya yayılan bu diziler Türkiye'den konut alımını teşvik ediyor. Öyle ki son 4 yıl içinde ofislerimize başvuran yabancıların yaklaşık % 6'sı dizilerde gördüğü konutu satın alıyor. Bu da gösteriyor ki dizi ihracatındaki artış Türkiye'de emlak sektörüne de yarıyor ve inşaat firmalarının yüzünü güldürüyor.

Bu nedenle dizi ihracatındaki artışın devam etmesi Türkiye'nin konut satışındaki hedeflerini yakalamasında kolaylaştırıcı bir ekten olabilir"
diye konuştu.