Rusya'dan ABD'ye tepki!..

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararına tepki gösterdi.

Rusya'dan ABD'ye tepki!..
Milliyet'in haberine göre Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2011’den bu yana ABD’nin  Rusya'ya karşı 50’den fazla yaptırım uyguladığı hatırlatılarak, bunların hiç  birinden sonuç alınamadığı kaydedildi.

Açıklamada, “Washington, ABD vizesini reddetmek, Rus iş dünyasının  varlığını ve finans aktiflerini  dondurmak suretiyle özel mülke el konulmasına  ve başkalarının parasının kesilmesine soygun denildiğini unutarak korkutmaya  çalışıyor.” ifadesi kullanıldı.

Washington’un Rusya ile ekonomik iş birliğine zarar vererek sıradan  Amerikalılara ve kendi seçmenlerine de zarar verdiği belirtilen açıklamada,  ABD’nin giderek "Amerikan değerlerini reddetmeye başladığı" savunuldu.

Hiçbir baskı önleminin Rusya'yı seçtiği rotadan vazgeçirmeyeceği  vurgulanan açıklamada, ABD’nin hedeflerine ulaşmadaki başarısızlığının sadece Rus  toplumunu sağlamlaştırdığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, “Tabii ki mevcut ve herhangi yeni Rus karşıtı saldırıya  sert bir şekilde cevap vereceğiz ancak her şeyden önce Washington'a bizimle  yaptırımlar diliyle konuşabileceği yanılsamalardan kurtulmasını tavsiye etmek  istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

ABD Hazine Bakanlığı, 7 Rus iş adamı, bu kişilerin kontrol ettiği 12  şirket, 17 üst düzey Rus hükümet yetkilisi, Rus devletine ait bir silah ticaret şirketi ve ona bağlı bir bankayı yaptırımlar listesine dahil etmişti.