Rusya'dan Suriye atağı!

Washington'daki istihbarat kaynakları, Rusya'nın Esad'ın kalesi Lazkiye'de askeri üs kurduğunu, kente bin askerden oluşan havacı birliğin yerleştirileceğini belirtiyor.

Rusya'dan Suriye atağı!
Sabah'ta yer alan habere göre ABD'li yetkililerin açıkladığı istihbaratına göre Rusya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın en güçlü olduğu Lazkiye kentinde bir hava üssü kuruyor.

İsmi açıklanmayan kaynaklar, Rusya'nın sahil kenti Lazkiye'de bir hava kontrol kulesi inşa ettiğini ve bin hava kuvvetleri personelinin konuşlandırılması için prefabrik bina malzemeleri gönderdiğini belirtti.

Rusya, aynı zamanda komşu ülkelerden askeri uçaklarını sınırlarından eylül ayında geçirme hakkı da istedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, gelen istihbarat bilgilerinin ardından Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Eğer raporlar doğruysa, bu hareketler bölgedeki gerginliği arttırır, daha çok masumun hayatını kaybetmesine neden olur. DAEŞ'e yönelik operasyonları risk altına sokar" dediği belirtildi.

ABD'li yetkililer bu girişimin, Rusya'nın bölgedeki etkinliğinin artacağı anlamına geldiği yorumunu yapıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta Vladivostok'taki bir ekonomi forumunda, "Rusya Suriye'ye malzeme, askeri eğitim ve silah olmak üzere dahil olmak üzere ciddi yardımlarda bulunuyor" demişti.