Rusya'dan Türkiye'ye yeni tehdit!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Çurkin, Türkiye’nin IŞİD’le petrol kaçakçılığı yaptığına yönelik çirkin iddiasını yineledi. Çurkin konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gündemine taşıyabileceklerini açıkladı.

Rusya'dan Türkiye'ye yeni tehdit!
Milliyet'te yer alan habere göre Rus RIA Novosti haber ajansına konuşan Vitaliy Çurkin, "Türkiye’nin IŞİD’le petrol kaçakçılığı yapması nedeniyle BM tarafından yaptırımlara maruz kalmasının teoride mümkün olduğunu" iddia ederken, gerçek koşulların daha farklı olduğunu söyledi.

Çurkin “Teorik olarak Türkiye’ye IŞİD’le petrol ticareti yapması nedeniyle yaptırım uygulanması mümkün. Ama gerçek dünyada yaşıyoruz. Türk jetleri tarafından düşürülen uçağımız konusunda NATO’nun Türkiye’ye arka çıktığını görüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

"İSTEMEMİZ HALİNDE HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ"

Çurkin, Rusya’nın Türkiye’ye yaptırım uygulanması konusunu BMGK’ya sunup sunmayacağı sorusuna ise “Sunabiliriz. İstememiz halinde her şeyi yapabiliriz. Ama BMGK’ya hangi konuların sunulacağı siyasi bir karardır. Sunduğumuz tasarının sonra destek almaması gibi bir durum yaşanmaması için, izlenecek yolu dikkatlice ayarlamalıyız.” şekline yanıt verdi.