Rusya'nın derin kederi

Elçi suikastinin şokunu atlatamayan Rusya uçak kazasıyla sarsıldı. Rusya Savunma Bakanlığı’na ait, 92 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçak Soçi’den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü. Uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu’ndan 64 kişi ve gazeteciler vardı.

Rusya'nın derin kederi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Pazartesi günü silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile sarsılan Rusya bu defa uçak kazasıyla yasa boğuldu. Moskova'dan havalanan ve yakıt ikmali sonrası Soçi'den Suriye Lazkiye'deki Rus üssüne gitmesi planlanan TU-154 tipi Rus uçağı Karadeniz'de düştü. Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçakta Savunma Bakanlığına bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 2 bakanlık yetkisi ile 8'i mürettebat toplam 92 kişi vardı. 92 kişiden sağ kurtulan olmadığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, uçağın saat 05.25'te Soçi'deki Adler Havalimanı'ndan havalandıktan sonra 05.27'de radardan kaybolduğunu söyledi.

1 günlük yas

Arama kurtarma çalışmalarına dört gemi, dört helikopter, bir uçak ile bir insansız hava aracının katıldığını ifade eden Konaşenkov, TU-154'ün parçalarının Soçi kıyılarında Karadeniz'in 70 metre derinliklerinde tespit edildiğini belirtti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ izlerinin, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini açıkladı. Başbakan Dmitriy Medvedev'e uçak kazasının soruşturulmasına yönelik devlet komisyonu kurma ve komisyona başkanlık etme talimatı veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Putin ayrıca bir günlük ulusal yas ilan etti.