Rüveyda Öksüz oyunculuğa küstü mü?

2013 Türkiye güzeli Rüveyda Öksüz, ilk dizi projesiyle büyük bir hayalkırıklığı yaşadı. ‘Ezra’ dizisinde başrol oynayan güzel manken, dizi hatırı sayılı bir izleyici kitlesine sahip olmasına rağmen, kanal yapımı sonlandırmak zorunda kalmıştı.

Rüveyda Öksüz oyunculuğa küstü mü?
Akşam'dan Erçin Dağ Eysen'in röportajı..

Güzellik yarışmasına katılmak küçüklük hayaliniz miydi, nasıl karar verdiniz?

Küçüklük hayalimdi. Üniversiteyi kazandıktan sonra katılmayı planlamıştım, öyle de oldu. Hayallerimi birer birer gerçekleştirdiğim bu yolda bunu da başarmış oldum.

Astronomi ve uzay bilimleri öğrencisisiniz. Neden güzellik yarışması?
Küçük yaşlarımda doktor olma hayali kurardım daha sonra farklı bir kültüre sahip olabilmek adına astronomi ve uzay bilimleri okumaya karar verdim. Türkiye güzeli olduktan sonra da acaba bu fırsatı değerlendirmesem ileride pişman olur muyum diye düşündüm. Çok doğru bir karar vermişim. Yani anlayacağınız okuduğum bölüm Miss Turkey öncesinde benim için araç değil amaçtı.

Yarışmadan sonra yaşanan süreçte seni neler yordu?
Yorulduğum sıkıldığım hiçbir şey olmadı. Her şey genel anlamıyla istediğim gibi ilerlerdi, ilerliyor. Tabii ki ufak tefek can sıkıcı gelişmeler oluyor. Fakat bunlardan yorulursam başarısız olurum. Çünkü ‘hayat’ bu…

Aldığınız derecenin sizin üzerinizde ağır bir yükü var mı?
Olumsuz yönde bir yükü yok ama verdiği bir sorumluluk var tabii ki. Türkiye güzeli olmak, bu unvana yakışmayı gerektiriyor.

Tatsız bir deneyim yaşadın mı tanındıktan sonra sektöre dair?
Kayda değer önemli bir tatsız deneyim yaşamadım.

Sizi ‘Ezra’ dizisinde başrolde gördük. Yapımın kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Senaryoyu okuduğumda etkilendim. İlk projemde canlandıracağım karakterin dizinin adı olması da etkileyiciydi. Bütün artılarıyla böyle bir yola girdim.

SETİN İLK GÜNÜ OYUNCULUĞUN ZOR OLDUĞUNU ANLADIM

Dizinin kısa sürede yayından kalkması oyunculuk mesleğine sizi küstürdü mü?

Projeye çok inandığım için belki de, hayal kırıklığına uğradım. Fakat proje ne kadar iyi olursa olsun bu tarz bir sonuçla karşılaşabileceğimi biliyordum ama küsmedim aksine daha heyecanlı daha istekliyim, tadını aldım bir kere…

Sette deneyimli oyuncular tarafından nasıl karşılandın?  Zorlandığın sahneler oldu mu?
Bu benim ilk projemdi dolayısıyla zorlandığım sahneler oldu. Setin ilk günü anladım, bu işin zor olacağını ama yapmaktan büyük keyif alacağım.

VAHİDE PERÇİN İDOLÜM

Oyunculuk için dersler aldın mı yoksa kendini bir anda setin içerisinde mi buldun?

Betül Alganatay’dan kısa bir eğitim almıştım. Birdenbire kendimi setin içinde buldum desem de yalan olmaz aslında.

Şu anda yeni bir teklif var mı?
Evet var. İnandığım bir projenin içinde bulunmak istiyorum. Karşıma çıktığı ana kadar bekliyor olacağım.

Oyunculuk adına ne gibi çalışmalar yapıyorsun?
Ezra benim için büyük tecrübe oldu. Her set gününde farklı bir şeyler öğrendim, eksiklerimi fark ettim. Şimdi de tamamlama zamanı. En kısa zamanda bunun için çalışmalara başlayacağım.

Oyunculukta kimler idolün?
Türkiye’de beğendiğim birçok isim var tabii ki fakat izlerken rol yapmıyormuş gibi hissettiğim için Vahide Perçin söyleyebileceğim ilk oyuncudur.

‘BEN KUSURSUZUM’ DİYEMEM

Türkiye kraliçesisin. Peki sana göre güzellik kavramı nedir?

Ne kadar klişe olsa da herkesin söylediği bir şey var ‘’Fiziksel güzellik tek başına bir şey ifade etmez.’’ İnsanın dış güzelliği istisnasız içinin görsel tarafıdır. Pozitif enerjinin ve iyi niyetin, gözlere yansıttığı ışığın beraberinde gerçek güzelliği getirdiğini düşünüyorum.

Herkes tarafından güzel bulunuyorsun ama senin beğenmediğin fiziksel özelliğin var mı?
İnsanlar kusur aramayı çok seviyor bu yüzden herkes tarafından güzel bulunuyor muyum bilmiyorum. ‘’Ben kusursuzum’’ diyemem ama memnun olmadığım bir fiziksel özelliğim yok.

HİÇ ESTETİĞİM YOK

Türkiye güzellerine son yıllarda estetikli damgası vuruluyor. Siz de hiç estetik var mı?

Öyle mi deniyormuş? İlk defa duyuyorum. Hayır, bende hiç estetik yok.

Okuduğun bölüm itibarıyla uzaya turlar düzenleniyor. Siz de böyle bir deneyim içerisinde yer almak ister misiniz?
Beni tanıyan herkes buna merakım olduğunu bilir ama şu an için büyük cesaret gerektiriyor. Ne kadar istesem de çok kez denendikten sonra cesaret edebilirmişim gibi geliyor.

Boş zamanlarında en çok ne yapmaktan büyük keyif alıyorsun?
Boş bir günümü ele alırsak... Uzunca bir uykunun ardından evde kalıp film, belgesel seyretmeyi veya kitap okumayı tercih ediyorum genelde. Arkadaşlarımla geçirdiğim vakitten de çok büyük keyif alıyorum.
Konular Röportaj