Rüzgar Çetin'in annesi suskunluğunu bozdu

"...Helalleşmek bizim kültürümüzde vardır ve en güzel şifadır. Sizler de ya bir anne veya baba, ya da bir evlatsınız. Ve böyle bir acıyı Allah düşmanıma vermesin."

Rüzgar Çetin'in annesi suskunluğunu bozdu
Milliyet'ten Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde Rüzgar Çetin'in annesi Hale Hanım'dan gelen mektuba yer verdi...

İşte o satırlar...

“Bu elim kazayla, üç ailenin yüreğinin tam ortasına acının ateşi düştü. Vefat edeni, yaralı olanı, mahkûm olanı... Üç aile de perişan oldu... En büyük ateş sevgili Fatih’in ailesininki elbette.. Bizim ocağımıza da üç acının üçü de ayrı ayrı düştü. Bu olaydan sonra çıkan her haber, bu üç ailenin acısına benzin döküp ateşi harlıyor.

Oğlu demir parmaklıklar ardında olan bir baba ve anneye küfür ederken o aileye acımayın tamam. İstemeden birinin ölümüne sebebiyet vermenin vicdan azabını çeken ve ömür boyu çekecek olan Rüzgar’a da...

Peki yaralı ve vefat eden polisin ailesine, eşine ve çocuklarına da mı acımıyorsunuz? Bu yayınların ve sosyal medya paylaşımlarının onlara en küçük bir faydası olmadığı gibi, tersine yüreklerini her gün yeniden kanatıyor. Yaraları deşildikçe, aileler yaralarını saramıyorlar.

Ne istiyorsunuz?

Kan davası mı?

Nefret içinde yaşayıp, o iki yetimi de nefretle mi büyütelim?

Helalleşmek bizim kültürümüzde vardır ve en güzel şifadır. Sizler de ya bir anne veya baba, ya da bir evlatsınız. Ve böyle bir acıyı Allah düşmanıma vermesin.

Ne ben, ne oğlum ne de babası, ‘Rüzgar ceza almasın’ veya ‘Az ceza alsın’ demedik, asla... Elbette ceza alacak, bedelini ödeyecek. Bırakın acımızı yaşayalım, yasımızı tutalım, yaralarımızı saralım, hayata tutunalım… Lütfen...

Rüzgar’ın annesi.”