Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı açıklandı

Saadet Partisi, 24 Haziran'da yapılacak seçim için cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nu belirledi. Karamollaoğlu, seçime girme hakkı olan partiler arasında cumhurbaşkanı adaylığı için açıklanan yeni isim oldu.

Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı açıklandı
Habertürk'ün haberine göre Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının, partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olduğu açıklandı.

Karamollaoğlu, seçime girme hakkı olan partiler arasında cumhurbaşkanı adaylığı için açıklanan yeni isim oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin imzası ile cumhurbaşkanı adayı olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olacaklarını açıklamıştı.

CHP'den istifa eden 15 vekille TBMM'de grup kuran İYİ Parti, vekillerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterebiliyor. Ancak Genel Başkan Meral Akşener, 100 bin imza ile aday olacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı adayları, Meclis'te grubu bulunan partiler tarafından ya da en 100 bin seçmenin imzasıyla belirlenmiş olacak. Son seçimde oyu yüzde 5 olan parti ya da oylarının toplamı yüzde 5'i bulan partilerin bir araya gelmesiyle de cumhurbaşkanı adayı belirlenebiliyor. Ancak bu koşulu taşıyan parti bulunmuyor.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, cumhurbaşkanı adaylarının Cuma günü, saat 10.00'da açıklanacağını söyledi.

Bahçeli'den flaş yorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Temel Karamollaoğlu'nun Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin soru üzerine "Hayırlı uğurlu olsun. Son yılların en popüler siyasetçisi olmuştur" dedi.

Bahçeli, CHP'nin adayının cuma günü açıklanacak olmasına ilişkin olarak da "Milletin sabrı taştı" dedi.