Sabancı'ların miras kavgasına mahkeme noktayı koydu!

Mahkeme, Sabancı ailesinde yıllardır süren miras davasını karara bağladı. İhsan Sabancı’nın evlilik dışı ilişkiden doğan kızı Sevilay Sabancı Çınar’a kardeşleri 5.8 milyon TL ödeyecek.

Sabancı'ların miras kavgasına mahkeme noktayı koydu!
Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre Sabancı Holding'de 15 yıldır süren miras davasına, İstanbul 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi son noktayı koydu. 40 yıl önce vefat eden İhsan Sabancı'nın Nevin Tenik ile yaşadığı evlilik dışı ilişkiden doğan Sevilay Sabancı Çınar'ın dedesi merhum işadamı Hacı Ömer Sabancı'nın mirasından istediği pay mahkeme tarafından karara bağlandı. Yargıtay 14'üncü Hukuk Dairesi, geçtiğimiz yıl Sevilay Sabancı Çınar'ın Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçısı olduğunu onamıştı.

İSTİNAF YASA YOLU AÇIK TUTULDU

Sevilay Sabancı Çınar'ın, dedesinin mirasından pay istediği Emirgan'daki 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk'ün tapusunun iptali ve intifa hakkının terkini davasında önceki gün karar çıktı. Mahkeme, Atlı Köşk için İhsan Sabancı'nın kızı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da aralarında bulunduğu beş kardeşin, Sevilay Sabancı Çınar'a 5 milyon 833 bin TL tazminat ödemesine hükmederek davayı bitirdi. Hakim, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren istinaf yasa yolunun açık olduğunu belirtti.

Önceki gün görülen duruşmaya davalı Şevket Sabancı, Yakup Sabancı, Nur Sabancı, Dilek Sabancı, Sevil Sabancı, Metin Sabancı, Türkan Sabancı, Serra Sabancı, Nazmiye Sevda Sabancı, Güler Sabancı, Demir Sabancı, Erol Sabancı, Ömer Sabancı, Özcan Sabancı, Burak Sabancı, Sevgi Sabancı'nın yanı sıra Sabancı Üniversitesi avukatları ile davacı Sevilay Sabancı Çınar'ın avukatları katıldı.

ATLI KÖŞK'ÜN GİZLİ MİRASÇISI

Müvekkilinin Hacı Ömer Sabancı'nın mirasından hiçbir pay almadığını belirten Sevilay Sabancı Çınar'ın avukatı Mehmet Çağrı Bağatur, "Atlı Köşk'ün müze olarak kullanılması müvekkilimin gizli mirasçı olduğu gerçeğini değiştirmez. Müvekkilim davada kötü niyetli değildir. İyi veya kötü niyet olgusu davalılarda aranmalıdır. Bu nedenle talebimiz doğrultusunda karar verilmelidir"
değerlendirmesini yaptı.

Davalılardan bir kısmının avukatları Sevilay Çınar Sabancı'nın kötü niyetli olarak dava açtığını, bir kısım ise pasif husumet ve zaman aşımı yönünden davanın reddini istedi. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda, Sevilay Sabancı Çınar'ın payına isabet eden alacağı ise 11 milyon 111 bin TL olarak belirlenmişti. Mahkeme Sevilay Sabancı Çınar'ın Atlı Köşk'ün tapusunun iptali ve tescili, intifa hakkının terkini ve ecrimisil taleplerini ise reddetti. 5 milyon 833 bin TL olarak belirlenen tazminatı ise Sevilay Sabancı Çınar'ın kardeşleri Güler Sabancı, Yakup Sabancı, Nur Sabancı (anne ayrı, baba bir kardeşler), Murat ve Sevgi Sabancı'nın (anne-baba bir kardeşler) ödemesine karar verdi. Tazminat miktarının ise faiziyle birlikte 13 milyon TL olduğu belirtildi.

Sevilay Sabancı Çınar'ın Atlı Köşk'ün içerisindeki tüm menkuller, bahçedeki atlar, antikalar, tablolar, heykeller ve tüm taşınır mallara ilişkin olarak açtığı tereke tespiti ve paylaşım davası ise ayrı bir mahkemede devam ediyor.