Saç boyanızı kendiniz yapın

Evde yapabileceğiniz sağlığınıza ve saçlarınıza zarar vermeyen saç boyası yapmak ister misiniz?

Saç boyanızı kendiniz yapın
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

SAÇ BOYASI BAZ YAPIMI

Hangi renk boya hazırlanacak olursa olsun öncelikle boyanın saçta tutunabilmesi için bir baza ihtiyacınız olacak.

-2 yemek kaşığı siyah çaya 1 fincan kaynar su döküp demlenmesini bekleyin. Çayın rengi suya çıktığında süzün.
-1 çay kaşığı üzüm sirkesi
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı yoğurt

KOYU KESTANE, KAHVERENGİ DOĞAL SAÇ BOYASI

-Ceviz, sumak, incir yaprağı, kök zencefil, kına ve limon suyu. Kına tozu genellikle ceviz, sumak, incir yaprağıyla karıştırılarak saçlarda uzun süre bekletilir.  Saçlarınız koyu kestane, kahve, bakır renklere yakınsa size özel doğal saç boyası tarifi: İki kök zencefili rendeleyin ve tülbentten süzün, iki yemek kaşığı kına koyun. Bir limon suyu, bir tatlı kaşığı tarçın tozu ve pancar suyunu ilave edin. Krema haline geldikten sonra hafif ısıtın ve saçınıza sürüp 50 dakika bekletin. Bu boyayı 10 günde bir uygulayın.

SİYAH SAÇ BOYASI YAPIMI

-1 fincan ada çayı ve 1 fincan siyah çay. Küçük bir tencerede kaynattığınız su içerisine 1 fincan siyah çay ve ada çayını ekleyin. 15 dakika boyunca demleyin. 15 dakika sonra karışımı iyice yedirecek şekilde saçlarınıza sürün. 1 saat boyunca karışım saçlarınızda kalsın ve 1 saat sonra durulayın. İlk uygulamada siyahlık tam belli olmasa da birkaç uygulama sonucunda organik saç boyası kendini gösterecektir.

SARI RENK SAÇ BOYASI

-1 tutam ya da 1 avuç içi papatya,  1 tutam sarı kantoron, limon kabukları, çiçek yağı ve 500 gr cam şişe. Malzemeleri suya koyup kısık ateşte 40 dakika kadar kaynatıp daha sonra 1 gece çay gibi demlenmesini sağlıyorsunuz. Ertesi gün sabahleyin süzüp saç dibinden ucuna kadar sürüyoruz. Bu saçı sarı yapıyor. Haftada 1 veya 2 kere yapılırsa sarı renk saça yerleşiyor. Saçınızda 1-2 saat kalabilir.  

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım