Saç ekimi hangi mevsimde yapılmalı?

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör kamuoyunda yaz aylarında saç ekiminin yapılamayacağına yönelik bir anlayış olduğunu belirterek, bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledi.

Saç ekimi hangi mevsimde yapılmalı?
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, “Saç ekimi her mevsim yapılabilir. Ancak ameliyathane koşullarında, doktor gözetiminde, ekim konusunda tecrübeli ve ehil ellerde yapılması hem ekimin başarısı hem de ekimi yaptıran hastanın sağlığı açısından önem arz etmektedir” dedi.

Yazın saç ektiren kişilerin bir hafta boyunca saçlarını sıcaktan ve güneşten koruması gerektiğini belirten Gülgör, "Saç ektiren hastamızın klimalı, serin ortamda saçlarını koruması gerekmektedir. Saçları ve alnı terlediğinde ekim yapılan bölgeye dokunmamalıdır. Yeni ve sağlıklı saçların çıkması için hastaların çok dikkatli ve özenli davranmaları, sıcaktan, güneş ışınlarından saçlarını koruması gerekiyor.

İşlemden sonraki ilk üç gün ekilen köklerin tutunma evresidir. Bu dönemde çok dikkatli olunmalı, dinlenmeye çok özen gösterilmelidir. Baş herhangi bir yere vurulmamalı, ağır işlerden, spor aktivitelerinden, stresten ve heyecan artırıcı tüm faaliyetlerden kaçınılmalıdır.

Ekim yaptıran kişi ilk bir hafta yüksek ve sert yastıkta sırt üstü yatmalı, ekim bölgesini yastığa koymamalıdır. Sigara içilmesiyle kana karışan korbonmonoksit, oksijenden 200 kat daha sıkı tutunur. Bu nedenle saç köküne giden oksijen miktarının azalması köke zarar verebilir.

Saç ekiminden bir gün önce başlayarak ekimden dört gün sonrasına kadar sigara içilmemeli ya da olabildiğince azaltılmalıdır. Operasyondan sonra ilk üç gün alın bölgesine yoğun buz uygulaması yapılmalıdır"
dedi.

TATİL FIRSATI

Uyguladıkları paket programla yurtdışından gelen hastalarına hem tatil hem de tedavi şansı sunduklarını belirten Yasemin Gülgör, "Hastalarımızı VIP araçlarımızla havaalanından alıp kendimize ait rezidans odalarımızda ağırlamaktayız.

Tatil beldelerinde kalmak isteyen hastalarımız olursa da otel ve rezervasyonları tarafımızdan yapılmaktadır. Merkezimizde giriş işlemleri, ön tetkik ve muayeneler yapıldıktan sonra hastanemizde operasyon ekibi ve doktorlarımızla birlikte operasyon gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrası pansuman ve ilk yıkamadan sonra hastamıza özel bir organizasyonla Ege Bölgesi turu ve özel bir yat gezisi düzenliyoruz. Ayrıca hastalarımıza İzmir'in tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiriyoruz.

Efes, Selçuk gezilerimizin yanı sıra dileyen hastalarımızı Meryemana Evi'ne götürüyoruz.
Ayrıca hastalarımıza özel tekne turları düzenliyoruz.

Tedavinin ve gezilerin ardından hastalarımızı yine VıP araçlarımızla havaalanına götürüp mutlu ve memnun bir şekilde ülkesine uğurluyoruz. Özel Gazi Saç Sorunları ve Ekim Birimi olarak gerek yurtiçinden gerekse Ortadoğu'dan ve Avrupa'dan gelen hastalarımızı optimum şartlarda, maksimum özenle ve Özel İzmir Gazi Hastanesi'nin tam desteği ile ağırlıyoruz"
diye konuştu.

HASTANE ORTAMI ÖNEMLİ

İnsan sağlığıyla ilgili yapılacak her müdahalenin uzmanlık ve tecrübe gerektirdiğini belirten Gülgör, "Günümüzde merdiven altı yerlerde saç ekimi yapılıyor. Bu tür müdahaleler olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Saç ekiminin hastane ortamında, hekim ve anestezi teknisyenleri gözetiminde yapılması daha sağlıklı olacaktır.

Saç ekimi yaklaşık 10 saat süren bir işlem olduğu için bu süre zarfında nadiren de olsa oluşabilecek komplikasyonlara hekimler anında müdahale edebilirler. İzmir Özel Gazi Hastanesi, saç ekimi işlemini kendi doktorlarıyla, kendi ekibiyle, kendi ameliyathanesinde yapmaktadır"
dedi.

FUE YÖNTEMİ İLE EKİM

Mezoterapi gibi saçla ilgili birçok uygulamanın mevcut olduğunu belirten Yasemin Gülgör, "Halk arasında da saçın daha güçlü görünmesi, dökülmemesi ya da yeniden kazanılması için sayısız uygulama var. Uygulanan yöntemlerin hiçbiri tamamen çözüm olmamıştır. Dünyada lisans almış tek ilaç çok düşük oranlarda sonuçlar verirken, FUE yöntemi saç problemini tek seansta tedavi ederek yüksek oranda memnuniyet sağlamaktadır. Belki gelecekte bu cihazlar ve ürünler daha da gelişecek. Onların gelişmesiyle birlikte FUE yöntemi de hız kazanacaktır.

Diğer ilaç ve teknolojilerin hız kazandırma dışında etkisi yoktur. FUE yönteminde saç transferini sağlayan kişi derinliği, sıklığı ve açıyı vererek doğal görünüm sağlamaktadır. Mevcut diğer teknolojilerin böyle bir fonksiyonu yoktur. Bize başvuran kişiler de diğer teknolojilerin hızından memnun olduklarını fakat saçlarının eskisi kadar doğal olmadığını beyan etmişlerdir"
diye konuştu.

BAKIMLI VE SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN ÖNERİLER

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, mevsim geçişlerinde saç problemlerinin arttığını belirtti ve saç bakımının püf noktalarını anlattı.

1- Uzun saç, sağlıklı bir büyüme gerçekleştirse de bu uzunluk saçın güçten düşmesine neden olur. Saçınızın uzunluğunu devam ettirmenin püf noktası saç uçlarındaki kırıkları aldırmakta yatıyor.

2- Dengeli beslenmek sağlıklı saçlara sahip olmada önemli bir faktördür. Yüksek folik asit içeren gıdalar tüketmek saçlarımız için yararlıdır.
Örnek olarak mercimek, yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, barbunya, brokoli verilebilir.

3- Saçları lastik bantlar ile değil kumaş bantlar ile bağlamak saçlarda hasar oluşumunu azaltabilir.

4- Islak saçlarınızı yüksek sıcaklık altında kurutmak saç tellerinize zarar verir.

5- Saçlarınız kepeklenip dökülüyorsa saçlarınızı doğal saç kılından yapılmış bir fırça ile taramalısınız. Çoğu zaman kepek için fırçalamak yetmektedir.

6- Soğuk su ile yıkandığında saçın parlaklığı artar. Saç derinize az temas ettirerek yıkayabilir ve pürüzsüz saçlara sahip olabilirsiniz.

7- Yağlı ve az saçlı kişiler kurutma makinesi kullanmamalıdır. Doğal bakım için ılık bir bardak suya elma sirkesi ile bir çorba kaşığı şampuanı karıştırın ve saçınızı yıkayın. Sonra soğuk su ile durulamayı unutmayın.