Saç ekiminde tuzaklara dikkat!..

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, dünyada saç ekimine hız kazandırmak amacıyla birçok teknoloji ve ilacın geliştirdiğini, bunların piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Saç ekiminde tuzaklara dikkat!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre üretilen teknolojiler ve ilaçlar ile şu anda elle tek tek yapılan ekim kadar doğal görünüm sağlayan ve dokuya daha az zarar verilen başarılı sonuçlar elde edilemediğini kaydeden Gülgör, "Saç ekimi için el ile dokunan halı ile fabrikada üretilen halı örneğini verebiliriz. El ile dokunan halılar sanat eseri gibi olmakta, fabrikada üretilen halılar ise suni bir görüntüde kalmaktadır. Bu nedenle şu anda mikro motor uçları yardımı ile hekim tarafından, hastane ortamında uygulanan FUE yöntemi, saç ekiminde günümüzde güvenilirliği kanıtlanmış bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

ÇÖZÜM FUE YÖNTEMİ

Saçla ilgili mezoterapi gibi birçok uygulamanın mevcut olduğunu belirten Yasemin Gülgör, "Halk arasında da saçın daha güçlü görünmesi, dökülmemesi ya da yeniden kazanılması için sayısız uygulama var. Uygulanan yöntemlerin hiçbiri tamamen çözüm olmamıştır. Dünyada lisans almış tek ilaç çok düşük oranlarda sonuçlar verirken, FUE yöntemi saç problemini tek seansta tedavi ederek yüksek oranda memnuniyet sağlamaktadır. Belki gelecekte bu cihazlar ve ürünler daha da gelişecekler. Onların gelişmesiyle birlikte FUE yöntemi de hız kazanacaktır. Diğer ilaç ve teknolojilerin hız kazandırma dışında etkisi yoktur. FUE yönteminde saç transferini sağlayan kişi derinliği, sıklığı ve açıyı vererek doğal görünüm sağlamaktadır. Mevcut diğer teknolojilerin böyle bir fonksiyonu yoktur. Bize başvuran kişiler de diğer teknolojilerin hızından memnun olduklarını fakat saçlarının eskisi kadar doğal olmadığını beyan etmişlerdir" dedi.

Hastane ortamı ve hekim kontrolü

Kişilerin saç problemlerini aştıklarında kendilerini daha mutlu hissettiklerini, daha aktif, daha yararlı ve daha yaratıcı olduklarını söyleyen Gülgör, "İnsan sağlığıyla ilgili yapılacak her müdahale uzmanlık ve tecrübe gerektirmektedir. Bu yüzden biz hastalara yaşadıkları sorun ne olursa olsun hastane ortamında ve hekim kontrolünde tedavi olmalarını öneriyoruz. Hastane ortamı dışında yapılan tedaviler kişilerde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Gerek saç ekimi, gerek PRP tedavisi hastane ortamında ve hekim kontrolünde yapılmalıdır. Böylelikle nadir de olsa oluşabilecek komplikasyonlara hekim tarafından müdahale edilebilir" dedi.