Saçlarınız dökülmesin!

Vitamin eksikliği nedeniyle dökülmeler yaşanıyorsa avokado yağı da kullanılabilecek bitkisel çözüm yolları arasında ...

Saçlarınız dökülmesin!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Kadınlardan erkeklere kadar birçok kişiyi rahatsız eden saç dökülmesini önlemek için sizlere doğal çözüm önerileri sunuyorum.

Kan dolaşımını hızlandırmak ve saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı veya hindistancevizi yağıyla saç derinize masaj yapınız. Saçlarınızı duruladıktan sonra ılık suyla masaj yapmak, saç dökülmesini engellemek ve saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamak için oldukça faydalıdır.

Vitamin eksikliği nedeniyle dökülmeler yaşanıyorsa avokado yağı da kullanılabilecek bitkisel çözüm yolları arasındadır. Özellikle boyalı ve güçsüzleşmiş saçlar için kullanılabilir. Kuru deriyi canlandırır ve dökülmeleri önler. Bu etkisi için masaj yaparak avokado yağını saçınıza uygulayın. Saçınızı bir havluyla sarın. 2-3 saat kadar bekleyin. Ilık suyla saçınızı şampuanlayarak yıkayın. Zamanla saçlarınızın güçlendiğini göreceksiniz.

Zeytinyağı da avokado yağı gibi önemli bir etki yapar. Aynı avokado yağındaki kullanım gibi saçınıza zeytinyağını sürün. 2 saat kadar bekletin ve şampuan yardımıyla yıkayın.

Biberiye dalları saç dökülmesi tedavisinde kullanılmıştır. Bir tutam biberiye yapraklarını kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Daha sonra biberiye suyunu süzdürün ve her gün saçlarınızı durulamak için kullanın. Çok faydasını göreceksiniz.

STRES VE YORGUNLUK BAŞLICA NEDENLERİ

Kadınlardan erkeklere birçok kişi saçlarının dökülmesinden rahatsız... Duştan sonra tararken saçların ele gelmesi, tarakta bir sürü saç teli görmek, havluyla kuruladıktan sonra havludaki saçlar herkesi rahatsız eder. Özellikle erkeklerde başın üst kısmının ya da ön kısmının dökülmesi huzursuz eder. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Genetik faktörler, stres, yorgunluk, hayat mücadelesi de dökülmenin sebepleri arasındadır.

Saçların dökülmesine yol açan 8 yanlış

1- Saçları sıkı tutmak

2- Bilinçsiz diyet yapmak

3- Saçları her gün yıkamak

4- Saç bakım ürünlerini yanlış kullanmak

5- Sağlıklı ve dengeli beslenmemek

6- Fön çektirmek, sık kimyasal işlem yaptırmak

7- Saç telini koparmak

8- Stres


Yasemin Miras / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım