Saçlarınız kurumasın!

Kuruluk, saçlarla ilgili olarak görülen en yaygın sorundur ve bunun nedeni kötü bakım veya zararlı ürünlerin aşırı kullanımı olabilir. Kuru saçlarınıza evde nasıl bakım yapabilirsiniz?

Saçlarınız kurumasın!
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Zeytinyağı  ve yumurta

Ufak bir kasede bir yumurta çırpın ve sonra bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı mayonez ekleyin. Bunu saçınıza uygulayın ve en az on beş dakika, en fazla yarım saat saçınızda durmasına izin verin. Bu süre dolduktan sonra, bol suyla durulayın ve normal şampuanla yıkayın.

Bal ve zeytinyağı

Yarım fincan bala ve üç çorba kaşığı zeytinyağına ihtiyacınız olacak. Bunların hepsini bir kaseye yerleştirin ve homojen bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Bunu kafa derinizden başlayarak uçlara doğru saçınıza iyice yayın. Saçınızın her telini bununla iyice kaplayın.

Bal ve muz

Muzu ezin ve üç çorba kaşığı balla kaabadem yağı da ekleyebilirsiniz. Bunu saçınıza yayın ve 30 dakika beklettikten sonra tamamen durulayın. Son adım saçınızı her zamanki gibi yıkamaktır. Saç kurutma makinesi kullanmayın.

Avokado mucizesi

Avokadoyu soyun ve posasını çıkarın. İşlemi kolaylaştırmak için bunu ortadan ikiye de kesin. Bunu bir kaseye yerleştirin ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir adet yumurta sarısı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Çilek ve bal

20 adet çilek, iki çorba kaşığı bal ve iki çorba kaşığı zeytinyağını blandıra boşaltın. Bunları yaklaşık 10 dakika karıştırın. Kafa derinize uygulayın ve yarım saat beklemesine izin verin.

Yoğurt ve yumurta

Altı çorba kaşığı doğal yoğurt ve bir yumurta beyazına ihtiyacınız olacak. Yumurtayı iyi bir kıvam elde edene kadar çırpın ve ardından yoğurtla karıştırın. Bunu saçınıza uygulayın ve 15 ila 30 dakika arasında bekletin. Ardından saçınızı durulayın.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi