Şafak Pekdemir: 'Acılı bir aşk hikayem yok'

İncir Reçeli hayranları ikinci filmi de aynı tutku ile izlediğini söylüyor. Artık kült olmuş filmde bu sefer esas kadın olarak Şafak Pekdemir’i izliyoruz.

Şafak Pekdemir: 'Acılı bir aşk hikayem yok'
Vatan'dan Eda Solmaz'ın röportajı..

Karakterlerine kadar kült olmuş bir filmin içine sonradan dahil olmak bir oyuncu için risk midir?
 
İlkini iki kere izleyip, çok beğenmiştim. Bu ilk sinema filmim aynı zamanda. Bir şeyler üzerine çok endişe etmiştim. Senaryoyu okuduğum zaman izlediğim ilk film ile hiç alakası yoktu. Bambaşka bir şey çıktı ortaya. “Hiç aynısı olmuş” diyeni duymadım. O endişem tamamen yok olmuş oldu. 
 
Karakter gibi sizde biraz delisiniz sanki...
 
Karakter deli ve maskülen bir kadın. Benim de çıtı pıtı bir yanım yok. Biraz erkeksi bir tarafım vardır. Benziyoruz o yönden... Benim ise kendime tüm zararım.
 
Filmin bu kadar sarsıcı bir etkisi olacağını tahmin etmiş miydiniz?
 
Ben daha saf kısmındaydım ve ne olacağını tahmin etmiyordum. “Tutar mı?” diye düşünmedim, “İnsanlar beni sevecek mi?” düşüncesi daha baskındı. İnanamadım insanların tepkilerine. Ayaklarım yere basmadı bir dönem.

‘TEK KÜLTÜRLÜ BİR AİLEDE BÜYÜMEDİM’


Nasıl bir ailede büyüdünüz?
 
Çerkeziz. Tek bir kültürümüz yoktur. Çok komik bir annem var. Arkadaş gibiyizdir... 18 yaşında erkek kardeşim ise hayatımın aşkı. 
 
Sizin en beğendiğiniz filmi hangisi?
 
500 Days of Summer... 

İncir Reçeli’ndeki müzikler filmin sevilmesini sağlayan en önemli noktalardan biri miydi?
 
Film vizyona girmeden önce müziksiz halini izledim. O izlediğim ile galadaki arasında dünyalar kadar fark vardı. Müslüm Gürses’in şarkısı olabilecek en iyi müzik olmuş. Birincisinin en büyük şanslarından biriydi iyi müzikler. Aşk tek yönlü bir şey değil. Özü aynı olsa da şekli çok değişiyor. Buradaki kadın çok daha sert. O yüzden kendini betimleme şekli de çok değişik. Bunu müzikle de hissediyoruz.

‘FİLMİ 4 KERE İZLEDİM, DAHA DA İZLERİM’


Filmdeki en canınızı acıtan cümle ne oldu?
 
“Biri olmak lazım, en azından biri için” favori cümlem. Naif ve sade bir yanı var.
 
Sizin hayatta ilham aldığınız anlar nelerdir?
 
İnsanla besleniyorum. Yalnız kalmayı çok başaramıyorum. Tek başıma kalınca çok fazla kuran bir insanım. Çok sinirli zamanlarımda kendimi rahatlatma şeklim saatlerce yürümek. O bütün enerjimi temizliyor. O yoksa bir yere gidip canlı ve iyi müzik dinlemek. Alışveriş yapayım dedim, o beni depresyona sokuyor. 
 
Aşk için yaptığınız en çılgın şey neydi?
 
Aşkta acılı bir hikayem yok. Umarım da olmaz. Şu an çok güzel bir ilişki yaşıyorum, aşkın çok mutlu bir yerindeyim. Ben biraz mutlu kısmından yiyorum aşkın. Kötü anılarım yok aşka dair. 
 
Komik bir kadınsınız... Sizden böyle dramatik biri çıkacağını tahmin ediyor muydunuz?
 
Ben filmi 4 kere izledim. Daha da izlemeye devam edeceğim. Güzel bir karakter ortaya çıkmış. “Beklediğimiz kadar ağlatmadınız” diyenler oluyor. Bu da iyi bir şey.

‘İZLEYİCİYİ APTAL YERİNE KOYMAYAN İŞLERİ SEÇİYORUM’


Seçtiğiniz senaryolarda illa ki aradığınız özellikler nedir?
 
Oynamaktan keyif alacağım karakterleri görmek istiyorum. İnsanları aptal yerine koymayacağım işler yapmak istiyorum. 
 
Oyunculuktaki amacınız nedir?
 
Çocukluğumdan beri herkes olabilme ihtiyacından kaynaklı oyunculuk yapıyorum. O geniş alan beni büyülüyor. Oyunculuktan önce şan ve müzikal dersleri aldım. Hiçbiri bu kadar beni iyi hissettirmedi. Sete güle oynaya gidiyorum. 
 
Bir sinema filmine sahip olmak bakış açınızda neleri değiştiriyor?
 
Sinema filmi ile özellikle kendime rüştümü ispatladım. Bir şeyleri yapabileceğimi gördüm. Kendimle ilgili derdimi çözdüm şu an.

Konular Röportaj