Şafak Pekdemir: "İclal’in yaşadıkları çok ağır"

Şafak Pekdemir: “Zor durumda olan bir karakter. Çünkü ‘İclal’, duygularını hep uçlarda yaşıyor. Tepkileri de o oranda büyük oluyor. Yani güçlü ve yorucu duygular”

Şafak Pekdemir: "İclal’in yaşadıkları çok ağır"
Milliyet'ten Melis Güvenç'in röportajı...

‘Asla Vazgeçmem’ nasıl gidiyor, gelen tepkilerden memnun musunuz?

Hem reytingler, hem tepkiler gün geçtikçe daha güzel, daha olumlu hale gelmeye başladı.

Dizinin biteceği yönünde haberler çıktı, nedir durum?

Bence bu dönem hangi işin biteceği veya devam edeceği hiç kestirilebilir değil. Bitme riski her an her iş için var. Bunu kafaya takarak çalışamaz insan. Şanslıyız ki, bunu böyle düşünen insanların bir araya geldiği bir ekibiz.

Neden bu dizide olmak istediniz?

‘İclal’i oynamak istedim. ‘İclal’ haklıyken haksız duruma düşmenin ayaklı kanıtı gibi. Bahanesi çok geçerli çünkü aşık. ‘İclal’ zor durumda olan bir karakter. Geçmişi olmayan ve ömrü boyunca bir adamdan başka bir şey kazanamamış biri. Böyle çok kadın var, anlaşılması gereken kadınlar.  

‘İclal’in ruh halini yansıtırken zorlandığınız oluyor mu?

Zorlandığım anlar oluyor. Çünkü ‘İclal’ duygularını hep uçlarda yaşıyor. Tepkileri de o oranda büyük oluyor. Yani güçlü ve yorucu duygular...

Dizideki bu aşk üçgeni için yorumunuz nedir? Sizce bu aşkta kazanan olacak mı?

Bence bizimki çok hüzünlü bir  hikaye. Kazanan olur mu bilmem ama kaybedenin çok ağır kaybedeceğini düşünüyorum. Üç tarafın da kendine göre haklı sebepleri var.

‘İclal’in ara bozan kadın olarak algılanmasına ne diyorsunuz?

Son hatırladığı, evlendiği gün olan ve uyurken boşanmış bir kadın... Bana öyle gelmiyor.  

Gerçek hayatta ‘İclal’in yaşadıklarıyla karşılaşsanız tavrınız ne olurdu?

‘İclal’in yaşadıkları çok ağır. Ama bence güçlü bir kadın. Onun yerine kendimi koyduğumda hep bu kadar güçlü olur muydum acaba diyorum. Her kadın o kadar şüpheyle, sevgisizlikle yaşayabilecek kadar güçlü değildir bence.

‘Aşk hastalıklı  bir durum’
Aşk ne kadar sağlıklı bir insan olursanız olun, hastalıklı bir durum. Karşı tarafla aynılaşma süreci gibi geliyor bana. ‘İclal’ kadar büyük olmasa da, aşıkken benim için bir bakış bile fazlasıyla tutkulu olabiliyor.

‘Net ve büyük cümleleri sevmem’

Bundan sonrası için nasıl bir projede yer almak istersiniz?

Oynamak istediğim, kafamda keşke oynasam dediğim çok şey var. Bu yüzden şu veya bu olsa diyemem. Oynanacak karakteri sevdikten sonra projeyi de severim.

 Oyunculukta ilerisi için hazırladığınız bir kariyer planınız var mı?

Net ve büyük cümleler kurmayı pek sevmem. Ama içimde kalan hiçbir şeyin olmadığı bir kariyer hayal ediyorum. Yaptığım işlerle, oynadığım karakterlerle, çalıştığım insanlarla ilgili hep iyi ki demek istiyorum.

Tolgahan Sayışman ve Amine Gülşe nasıl rol arkadaşları?

İkisi de çok tatlı, çalışması keyifli insanlar. Bu yüzden her şey iyi gidiyor.
Konular Röportaj