Safiye Ayla ölüm yıl dönümünde anıldı

Klasik Türk müziğinin unutulmaz sanatçısı Safiye Ayla, 19. ölüm yıldönümünde anıldı.

Safiye Ayla anıldı
Sözcü'de yer alan habere göre yaşamını müziğe, tüm malvarlığını ise eğitime vakfeden unutulmaz sanatçımız Safiye Ayla, 19. ölüm yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan kabri başında yakınları, sevenleri ve bağışçısı olduğu Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından anıldı.

MİRASINI, EĞİTİM İÇİN BAĞIŞLAYAN SANATÇIYA MİNNET…

Klasik Türk Müziği’nde, kendine has üslubu ve ses ahengi ile bir devri temsil eden Safiye Ayla Targan, yüzlerce gencin eğitimine verdiği desteğe duyulan minnetle 19. ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Türk Sanat Müziği'nin eşsiz sesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) bağışçısı Safiye Ayla Targan için 14 Ocak'ta düzenlenen anma törenine Türk Eğitim Vakfı yetkilileri, sanatçının fonundan aldıkları burs ile konservatuar eğitimlerine devam eden öğrenciler, yakınları ve dostları katıldı.

Safiye Ayla ölüm yıl dönümünde anıldı

“MEMLEKETİN EN BÜYÜK İHTİYACI EĞİTİMDİR”

Yaşamı boyunca eğitime önem veren usta sanatçı, “Memleketin en büyük ihtiyacı eğitimdir” diyerek verdiği bağışla yüzlerce gence yaşam alanı açtı.

Safiye Ayla ölüm yıl dönümünde anıldı - Resim : 2

Gençlere hayatları boyunca hakikati aramaları ve özgün olmaları tavsiyesinde bulunan Safiye Ayla Targan, 1968 yılında hazırladığı vasiyetnamesinde tüm mal varlığını gençlerin eğitimine katkı sağlamak adına TEV'e bağışladı.

Sanatçının vasiyetnamesi üzerine; 1999-2000 eğitim-öğretim yılından bu yana, müzik ve güzel sanatlar alanlarında eğitim gören yetenekli, ancak maddi imkânlardan yoksun öğrencilere TEV tarafından burs sağlanıyor.
Konular Müzik