Sağlıklı beslenmenin anahtarı elinizde!

Sağlıklı beslenmek için bazı gıdaları bir arada tüketmek gerekiyor.

Sağlıklı beslenmenin anahtarı elinizde!
Takvim'de yer alan habere göre Diyetisyen Merve Savur Yılmaz, maksimum fayda sağlayabilmek için bir arada tüketilmesi gereken besinleri şöyle anlatıyor...

Yulaf ezmesi damar yollarını temizleyerek kalp krizi riskini azaltan kalp dostu bir besindir. Yulaf ezmesini C vitamininden zengin portakal suyu ile birlikte tüketmek vücudun kolesterol seviyesini dengeliyor ve damar tıkanıklığını engelliyor.

Ispanak, kara lahana, pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde demir minerali bulunuyor. C vitamininden zengin limon gibi besinlerle bu sebzeleri birlikte tüketmek vücuda enerji verirken bağışıklığı güçlendiriyor.

Domates gibi kırmızı renkli besinlerdeki karotenoidlerin vücut tarafından emilebilmesi için az miktarda yağla tüketilmesi gerekiyor. Domatesin bu özelliğini arttırmak için tekli doymamış yağdan zengin olan avokado güzel bir alternatiftir.

Elma, solunum problemleri ve kanser ile savaşırken hafızayı da güçlendirir. Elmada bulunan kuersetin, kateşin adı verilen ve kara üzümde bulunan başka bir flavonoid ile birleştiğinde kan pıhtılaşmalarını engeller, kalp sağlığını destekler.