Sağlıklı vücut için günde 10 bin adım

Aydın'da özel bir hastanede diyetisyen olarak görev yapan İrem Başar, kilo almamak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için günde en az 10 bin adım atılmasını önerdi.

Sağlıklı vücut için günde 10 bin adım
Yeni Asır'dan Mehmet Kavas'ın haberine göre günlük hareketlerin takip ve kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Başar, "Bu anlamda adım sayar çok iyi bir yardımcı. Belinize takıp gün içinde ne kadar adım attığınızı takip edebilirsiniz. Günde 10 bin adım sizi hareketsizlikten kurtarır. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için mutlaka yürüyüş yapın" dedi.

Özellikle bu dönemde kilolara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Başar, masa başında çalışanlara uyarıda bulunarak, "Gün bitsin işten çıkayım düşüncesinden uzaklaşmak ve kendinizi mutlu etmek için yanlış gıdalara yönelirsiniz. Tatlılar, çikolatalar, bisküviler kilo alımına sebep olan şeylerin başında gelir. Öğleden sonraki atıştırmalık yerine bir fincan çay içinde birkaç karanfil ve bir küçük çubuk tarçın kabuğu atıp yanına da size enerji veren fakat ölçülü atıştırmalıkların tüketilmesine öneriyoruz. Örneğin bir avucu geçmeyecek kadar ceviz, çiğ badem ve çiğ fındık karışımı ve kuru meyve yiyebilirsiniz" diye konuştu.