Şahan Gökbakar'dan Cem Yılmaz'a “Tur bindirdim” yanıtı!

Gişe rekortmeni Recep İvedik’le sinema dünyasına yeni bir boyut getiren Şahan Gökbakar, bu kez ‘Kayhan’la beyazperdede olacak...

Şahan Gökbakar'dan Cem Yılmaz'a “Tur bindirdim” yanıtı!
Akşam'dan Bilgen Bülbül'ün röprotajı...

‘Kayhan’ın fragmanı 5 milyon 500 bin kişi tarafından izlendi. İzleyiciyi bu denli size çeken sır nedir?


Bu bizim Recep İvedik’ten sonra en çok izlenen fragmanımız oldu. Çok güzel bir his… İzleyenler bir daha izliyor. Ondan sonra da böyle bir rakam ortaya çıkıyor. Eğleniyorlar tabii ki…

O zaman siz de müzik dünyasındaki gibi sahte tık olayı yok.

Ben Youtube’da böyle bir durum olduğunu sanmıyorum. 50- 100 bin alınması belki olur ama bunun milyon boyutunda olduğunu düşünmüyorum. Benim bildiğim Youtube’un bir otokontrol sistemi var. Ayrıca Youtube tıklanma sayısından dolayı bir reklam ücreti ödediği için bunun olmasına müsaade etmez. Ben bu yüzden pop dünyasında sahte tıklanmaların bu kadar çok olabileceğini sanmıyorum.

Kayhan hangi yönüyle izleyiciyi fethedecek?

Recep İvedik ilk çıktığında kolay kabul edilmedi. ‘Bu ne ya şeklinde’ tepkiler alırken kimileri çok sevdi. Kayhan için de aynı reaksiyonlar oldu. Ancak Kayhan’ın hikâyesi insanları çekecek. Herkesin hayatında böyle sırtından vurulma ve intikam alma duygusu vardır.

Yarattığınız karakter birçok ünlü isme benzetildi.

Bana benziyor (gülüyor) Oğulcan Engin’e, Metin Akpınar’ın ‘Kibarcık’ tiplemesine ve Arda Turan’a çok benzetildi. Ancak bütün bunlar fragman çıkana kadar oldu.

Bu filmden yeni bir seri gelir mi?

Seyircimiz isterse gelir. Biz Recep’i ilk çektiğimiz de serileri gelecek diye bakmıyorduk. Eğlendiğimiz bir film yapmıştık.

Sizce Kayhan alır mı bir ödül?

En son Recep İvedik 4’le ‘Altın Kelebek’ aldık. Onun dışında en büyük ödülü biz zaten gişede aldık. Hiçbir zaman zaten ödüllü film olma gayretinde olmadık. Ve öyle bir alanda da değiliz. Komedi filmi bizimki… Biz gişelerin önündeki kuyruğu görünce mutlu oluyoruz.

O zaman bir filmin başarısını gişe mi yoksa ödül mü belirler?

Tarzına göre değişir. Bazı filmler festivale yönelik oluyor. O yönetmenlerin  kaygıları farklı oluyor. Bizim filmimiz sadece güldürmek istiyor.

Bir hayli kilo vermişsiniz. Nedir bunun sırrı?

3-4 ayda 17 kilo verdim. Fasting diye bir sistem. Akşam 6’ya kadar her şeyi yedim ancak ondan sonra sıvı gıdalar dışında hiçbir şey yemedim. İlk etapta zor ancak sonrasında vücut alışıyor. 

Sizi bir gün Zeki Demirkubuz ya da Nuri Bilge Ceylan filminde görebilir miyiz?

Olabilir neden olmasın? Benim filme ne katacağım önemli… Eğer öyle bir teklifle gelirse de değerlendiririm. ‘Asla oynamam’ demem.

Deliha, Recep İvedik’e benzemiyor

Gupse Özay’ın son karakteri ‘Deliha’ Recep İvedik'in kadın versiyonu olarak yorumlandı.

Benzemiyor. Kız o karakteri için uğraşıyor. Gidiyor kilo alıyor. Karalamaya gerek yok.

Cem Yılmaz, “Komedyenlere tur bindirdim” sözleriyle Yılmaz Erdoğan’ın dahi tepkisini çekmişti. Siz böyle bir yarıştan haberdar mıydınız?

Bu yarıştan haberdar değilim. Birçok alanda tur bindirmiş olabilir. Ama komedi alanında bir tur ya da ringin içinde değiliz. Hepimizin önü açık... Herkes kendi kulvarında ilerliyor. Bence öyle bir tur bindirme yok.

Enes Batur’un filmi 1 milyon izleyici sayısını geçti.

İlk film için iyi bir başarı yaptı. Önemli olan bunu devam ettirebilmesi… Yeni jenerasyonun üretime geçmesi beni mutlu ediyor. Onlara bir tek eleştirim var. Çok fazla promosyon içindeler. Mesela filmimiz de bilmem neyi görene bilgisayar ya da telefon hediye diye yazıyorlar. Böyle olunca olmuyor.

‘BENİ ÖV’ FiLM OLABİLİR

Eşiniz Selin Gökbakar ile çektiğiniz ‘Beni öv’ videolarınız ilgi görüyor. Bir filmi gelebilir mi?

İlginç bir şey olabilir. O videolardaki sevilen nokta Selin’i beklemediği anda kameraya aldığım için mahcup gülmesi oldu. Bunun filmi olur mu diye hiç düşünmedik açıkçası…Ama olabilir.

İnançlar konusunda espri yapmam

Espri konusu yapmayı tercih etmeyeceğiniz bir şey, bir tabunuz var mı?

İnançlar, politika ve eleştirilerle ilgili espriler yapmam.

Oldukça neşeliniz. Peki, mutsuz olduğunuzda nasıl biri oluyorsunuz?

Sizi tanıyan insanlar benim mutsuz olduğumu anlarlar. Çok fazla da bulaşmazlar zaten.

Bir komedyen olarak ülkemizdeki, mizah anlayışı sizi tatmin ediyor mu?

Mizah göreceli bir şeydir. Ama dünyadaki mizahtan farklı bir mizah anlayışımız yok. Kötü bir seviyede değiliz aksine zeki komedyenlerimizin de olduğunu düşünüyorum. 
Konular Röportaj