Yılbaşı gecesi için 'sahte içki' uyarısı!..

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 28, İzmir'de de 14 kişinin ölümüne neden olan sahte içki olaylarının ardından alarma geçen polis ve zabıta, Ege'de ardı ardına sahte içki operasyonları yapmaya başladı.

Sahte içki uyarısı!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre bu operasyonlarda çok sayıda kişi, binlerce şişe sahte içkiyle yakalanırken İzmir'deki son operasyonda yakalanan zanlı, polisi bile şaşırttı.

Buca Belediyesi'nde görev yapan zabıta memuru İ.K, Balçova'da önemli miktarda sahte içki ile yakalandı. Balçova Pazaryeri'nde balıkçı tezgahlarının olduğu bölümde bulunan otomobili içinde 21 litre kaçak rakı, 8.5 litre kaçak votka ve 23 adet cinsel içerikli muhtelif ürünlerle birlikte yakalanan İ.K, Buca Belediyesi'nde görevli zabıta memuru çıktı. Gözaltına alınan zabıta memuru, ifadesi alındıktan sonra savcılığın talimatı ile serbest bırakıldı.

İçkiyi masada açtırın

Yılbaşı öncesi alkol tüketiminin artacağını düşünen bazı kişilerin bunu fırsata çevirmek isteyebileceğini ifade eden Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Vatandaşlarımız yeni yıla girerken acı bilançonun artmaması için gittikleri mekanı ve alışveriş yaptıkları mağaza ve dükkanları çok iyi seçmeli, güvenilir olmalarına dikkat etmeli. Herhangi bir mekanda sipariş ettikleri içkiyi masada açtırmalılar. Satın aldıkları içki şişelerinin üzerinde mutlaka Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu bandrolü olmalı" dedi.

'Dökme rakıdan uzak durun'

Geleneksel Alkollü İçkiler Derneği Başkanı ve Efe Rakı CEO'su Egemen Demirtaş da, tüm tüketicileri sahte ve açık olarak satılan rakıları içmemeleri konusunda uyararak, "Sahte ve dökme rakılardan uzak durmak gerekiyor çünkü gerekli distilasyondan geçmedikleri için son derece tehlikeli olabiliyorlar. Artık pazarlarda bile sahte, dökme rakı satılıyor, bunlardan almayın" dedi.

Sahte rakı satanlara 'kasten öldürme' cezası

Bursa'da 7 yıl önce 3 kişinin sahte rakıdan ölmesiyle ilgili görülen davada verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu. 'Kasten adam öldürme' suçlamasıyla yeniden yargılanan Mehmet Yılmaztürk (52), Mesut Özbay (42), Hikmet Kartal (48) ve Hasan Şencan (45) toplam 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan büfe işleten Özbay'a önce 2 kez müebbet, büfesi bulunan Kartal'a ise müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, Özbay'ın cezasını 33 yıl 4 ay, Kartal'ın ise 16 yıl 8 aya indirdi. Duruşmaya katılan Kartal ile Yılmaztürk, cezaevine gönderilirken tutuksuz yargılanan Şencan ile Özbay hakkında tutuklama kararı verildi.

Egemen Demirtaş, daha önce yaptığı açıklamada piyasaya sahte içki sürenlerin kaçakçılık suçundan en fazla 6 yıla kadar, sahte içkiden ölüme neden olanların ise 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığını belirterek "Verilen cezalar çok düşük. Bunun cezası insan öldürme cezasıyla eşdeğer olmalı, çünkü bu cinayet" demişti.