Sahte raporlarla kürtaj suçlaması!..

MALATYA'da sahte raporlarla, süresi geçen gebeliklerde kürtaj yaptıkları iddiasıyla bir profesör, bir doçent ve 2 sağlık çalışanı tutuklandı.

Sahte raporlarla kürtaj suçlaması!..

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün bir süre önce teknik takibe aldığı doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik, önceki gün operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.Ç. ile özel bir hastanede görev yapan kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Ş.H. ve iki sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Şüphelilerin sahte raporlarla, yasal süreci geçen gebeliklerde kürtaj yaptıkları ileri sürüldü. 4 şüpheli sorgularının ardından dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Prof. Dr. Önder Çelik, 2009 yılında domuzdan tavşana doku nakli yoluyla tavşan yumurtalıklarında yeni yumurta hücresi elde ettiklerini açıklayarak Türkiye’de bir ilke imza atmıştı. Bu yeni yöntemle nakilde başarı sağlandığını ve yumurtalık fonksiyonlarını kaybetmiş hastalarda yeni bir tedavi yaklaşımının önünü açtıklarını belirten Çelik bunun kanser hastaları için umut olabileceğini de belirtmişti.