Sakar geçidi faciası: 24 ölü, 10 yaralı!

İzmir'den günübirlik Anneler Günü gezisi için Marmaris’e gidenlerin içinde bulunduğu tur midibüsü rampadan inerken keskin virajda devrildi. 30 metreden alt yola savrulan ve bir otomobilin üzerine düşen midibüste, 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Sakar geçidi faciası: 24 ölü, 10 yaralı!
Hürriyet'te yer alan habere göre İzmir'in Buca ilçesinden anneler günü etkinliği için yola çıkan 6 araçtan 03 FR 747 plakalı midibüs Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlanarak, yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen kara yoluna düştü. Bu sırada midibüs, yoldan geçen 35 AL 1645 otomobile de çarptı.

Feci kaza sonucu midibüsteki yolculardan 17'si olay meydana geldiğinde, 3'ü müdahale esnasında olmak üzere toplam 20 kişi olay yerinde, 4 kişi de hastanede olmak üzere toplam 24 kişi hayatını kaybetti. 1'i bebek 3'ü çocuk olmak üzere 10 kişi de ağır yaralandı.  

VALİ ÇİÇEK: "BÜYÜK İHTİMALLE FRENİ BOŞALMIŞ"

Muğla Valisi Amir Çiçek trajik kaza sonrasında yaptığı açıklamada 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

Çiçek basın toplantısında, Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün Sakargeçidi mevkisinde 12.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak, bölünmüş yoldaki beton ve yol kenarındaki çelik bariyerlere çarpıp yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlandığını söyledi. Çiçek, midibüsün yoldan çıkmasının ardından düştüğü noktada 35 AL 1645 plakalı araca da çarptığını belirterek, bu araçta sadece hasar meydana geldiğini, otomobildekilerin yaralanmadığını söyledi.

YARALILARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Midibüste 34 kişinin bulunduğunu kaydeden Çiçek, kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten (12) ve Bahar Sinur'un, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Beyzanur Hano (8) ve Cahide Güler'in Marmaris Devlet Hastanesinde, Simge Sinur (17) ve 10 aylık Nehir Sertbaş'ın Özel Yücelen Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü, bebeğin hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini paylaştı.

Çiçek, midibüste 3'ü erkek ve 31'i kadın olmak üzere 34 kişinin bulunduğunu ifade etti.

Hayatını kaybedenlerin bilgilerinin ellerinde olduğunu, kimlik tespitinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceğini aktaran Çiçek, bunun için Yerkesik mevkisindeki Adli Tıp Kurumu morgunda cumhuriyet savcıları eşliğinde çalışma yapıldığını anlattı.

ANNELER GÜNÜ İÇİN GELİYORLARDI

Vali Çiçek, grubun Anneler Günü için bir gece kalmak üzere İzmir Buca'dan yola çıktığının bilindiğini, grubun Pazar gününü Marmaris'te geçirdikten sonra dönmeyi planladıklarını söyledi. Grubun daha önce de bölgeye benzeri turlar düzenlediğini ve gruptakilerin birbirlerini tanıyan komşular olduğunu ifade eden Çiçek, aracın tur şirketine bağlı olmadığını vurguladı. Çiçek, "Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar gerekli kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan kazada hayatını kaybeden ve ardından cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilen 24 kişinin kimlikleri de belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden kişilerin isimleri şöyle: Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habile Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Serpil Kaldırımcı, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'teki trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen kazanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI BAKAN KAYA MUĞLA'DA


Elim kaza sonrası Başbakan Binali Yıldırım yetkilileri arayarak konu hakkında detaylı bilgi alırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Muğla'ya geldi. Hava yoluyla Dalaman Hava Limanına inen Bakan Kaya'nın Muğla'daki yaralıları hastanede ziyaret edeceği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.     
         
CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara da acil şifalar dileğinde bulundu.