Salih Tuna ‘İslamcı bir ekibe’ isyan etti!

Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, İslamcı kesim içinden bir grubu kastederek, kendisine ve Sabah gazetesine iftira atan bir grup olduğunu belirtti.

Salih Tuna ‘İslamcı bir ekibe’ isyan etti!
MedyaRadar'ın haberine göre Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna,  kendisine ve gazetenin yazarlarına "mütemadiyen iftira atan bir 'ekibin' olduğunu ileri sürerek "Bir ara Hilal Kaplan ve fakir için "Müslümanlara hesap verecekler" yazılı bir pankart bile açtırdılar.Sizin anlayacağınız, çoluk çocuğa DEAŞ tipi tekfircilik yaptırdılar" dedi.

"Geçen gün bu köşecikte, "28 Şubat'ı ("bizim çocuklarımız" dediği taşeronlarına) ABD yaptırdı" dedim diye yine başladılar" diyen Tuna, "Oysa dile getirdiğim yeni bir şey değildi. Merhum Erbakan'ın yıllar yılı söylediklerinin hülasasından ibaretti" dedi.

Tuna, "Burnum dahi kanasa, bizi tehditle şantajla susturmak isteyen bu ekipten bileceğimi buradan ilan ediyorum" diye yazdı.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği halk oylaması sonrası Türkiye yazarı Cem Küçük, "AKP, radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara’daki manyak tiplerle yollarını ayırmalı" görüşünü dile getirmişti. Küçük'e, İslami kimliğiyle öne çıkan çok sayıda köşe yazarı tepki göstermiş, bu sırada İHH mitinginde Salih Tuna ve köşe komşusu Hilal Kaplan için "Müslümanlara hesap verecekler" yazılı pankart açılmıştı.

Salih Tuna'nın Sabah'ta "Kimdir bunlar?" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

İmanın şartı 6'dır, lakin "Tefhimu'l Kur'an" müellifi 1 olduğunu, bunun da ahirete iman olduğunu söyler.
Diğer şartları elbette inkâr etmez; hepsi "ahirete imana" mündemiçtir, der.
Biz haddimizi biliriz, bu tarz konulara uzun uzadıya yelken açamayız.
Bizim bildiğimiz her Müslüman'ın bilmesi gerektiği kadardır. O da şudur: Ahirete / din gününe inanan insan yalan söylemez.
Onun için "yalanla iman aynı kalpte barınmaz" denilmiştir.
İftira mı?
Daha beterdir.
Zira yalanı namluya sürüp ateş etmektir.

İFTİRA ATAN BİR ‘EKİP’ VAR

Mütemadiyen iftira atan bir "ekip" var; bana ve Sabah gazetesinin diğer yazarlarına...
Bir ara Hilal Kaplan ve fakir için "Müslümanlara hesap verecekler" yazılı bir pankart bile açtırdılar.
Sizin anlayacağınız, çoluk çocuğa DEAŞ tipi tekfircilik yaptırdılar.

SABAH'TAN SALİH TUNA'NIN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ